HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Tražite recept za uskršnji kruh koji će oduševiti vaše najdraže, kako izgledom tako i okusom? Ne tražite dalje. Sanja Mijac, koja se krije iza popularnog bloga i Instagram profila Domaćica Sanja i ovaj put donosi šarmantno rješenje s malim pomakom, uz koje ćete se bez puno muke istaknuti kao osoba koja zna što radi u kuhinji te uvijek vodi računa o tome kako ugostiti goste na najbolji način.

Njezin uskršnji kruh mekan je, pahuljast i ukusan, a ove godine dolazi u obliku vijenca, koji možete ukrasiti zgodnim dekoracijama od mladog luka i rotkvica te u sredinu staviti posudu s francuskom salatom ili hrenom.

Zgodno, zar ne?

Recept Uskrs pecivo kruh Domaćica Sanja hello magazine croatia hrvatska recept za uskršnji kruh

Recept za uskršnji kruh Domaćice Sanje

Ovaj uskršnji kruh jednostavan je za izradu i uistinu atraktivan na stolu. Ako birate jedan novi recept koji ćete ove godine uvesti u svoju kuharicu, predlažemo da to bude baš ovaj.

PROČITAJTE: Otkrivamo vam genijalan recept za najbolju vegansku francusku salatu

Sastojci:

  • 4 dl toplog mlijeka
  • 550 g glatkog brašna
  • 1 žlica šećera
  • 1 žličica soli
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 50 ml ulja

Dodatno:

1 jaje za premaz i sjemenke po želji

Uskršnji kruh – priprema:

  1. Mlijeko samo malo zagrijte da bude toplo, nikako vruće.
  2. U posudu za miješanje dodajte sve sastojke i zamijesite meko tijesto.
  3. Dodajte mu šaku brašna pa ga oblikujte u kuglu, pokrijte i ostavite na toplom da se diže otprilike dva sata ili dok ne udvostruči svoj volumen.
  4. Tijesto zatim premjestite na radnu površinu pa ga samo malo premijesite i izrežite ga na jednake komade. Svaki komad oblikujte u lopticu, ako treba, slobodno pobrašnite i tijesto i površinu. Ako želite, u ovom koraku možete i puniti loptice sa šunkom i sirom.
  5. Veliku tepsiju obložite masnim papirom za pečenje.
  6. Od loptica složite jedan veliki vijenac ili nekoliko manjih.
  7. Premažite ih umućenim jajetom kojem ste dodali malo soli. Pospite sjemenkama po želji.
  8. Ostavite na toplom da se diže još otprilike 30 minuta.
  9. Za to vrijeme pećnicu stavite da se grije na 180 C. Kad se pećnica zagrije, stavite peći vijenac, jedan po jedan.
  10. Domaćica Sanja pekla ga je oko 25 minuta.

druge vijesti