HELLO
Domagoj Kukec

Na TikToku su se pojavili razni gastro trendovi koji su postali vrlo popularni. Neki od njih uključuju “Pasta Chips”, pizzu od lubenice i “ice cube pancakes”.

Jedan od najnovijih trendova je brazilska limunada, koju je idealna za ljeto. Zanimljivo je da se brazilska limunada zapravo radi od soka svježe limete. Nazivaju je limunadom jer je portugalska riječ za limetu “limão”, pa se na portugalskom jeziku to piće naziva “limonada”, odnosno limunada.

Brazilska limunada lako se radi u blenderu

Za pripremu brazilske limunade potrebni su sljedeći sastojci: 5 limeta, zaslađeno kondenzirano mlijeko, šećer (po želji) i kokosova voda (po želji).

@carolinagelen delicious brazilian lemonade aka swiss lemonade #lemonade #recipe ♬ Sunday – HNNY

Limete narežite na četvrtine i stavite ih u blender. Dodajte običnu ili kokosovu vodu i pažljivo miksajte kako biste izbjegli previše gorak okus. Procijedite sok kroz sitno sito kako biste uklonili koru.

Zatim, u blender ulijte dobiveni sok od limete, dodajte zaslađeno kondenzirano mlijeko i led, te ponovno miksajte dok ne postane glatko. Ulijte sok u čašu, dodajte nekoliko kockica leda i uživajte u ovoj osvježavajućoj limunadi!

druge vijesti