Što se događa na Met Gali: Jedu li slavni uopće i što rade nakon fotkanja na stepenicama?

Večeras se New York pretvara u središte svijeta, barem kad su moda i umjetnost u pitanju.

07 svibnja 2024

Što se događa na Met gali GETTY
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Što se događa na Met Gali? Svi bi voljeli znati!

Večeras se održava još jedna Met Gala, spektakl o kojem se uvijek govori godinu dana, sve dok na red ne stigne datum održavanja nove gale koja se od 1995. godine odvija pod budnom paskom jedne i jedine Anne Wintour. Dobro je poznato da slavni koji su bili te sreće da su dobili pozivnicu, mjesecima pripremaju svoj outfit za poziranje na stepenicama kultnog njujorškog muzeja te da na ovoj manifestaciji nije najbitnije tko se pojavio “najljepše odjeven”, već tko je modno najdomišljatiji i čiji savjetnici imaju dovoljno zaleđa da mogu “pogoditi temu” koju je sa svojim suradnicima osmislila čelična lady modnog svijeta.

Što se događa na Met gali

Ako i vas zanima što se događa na Met Gali kad se zatvore vrata, a bljeskalice fotoaparata prestanu škljocati, čitajte dalje.

Što se događa na Met Gali: Dok mi gledamo njih, oni gledaju izložbu

Nama koji Met Galu promatramo izvana, čini se da je fokus stavljen na (vremenski ograničeno) fotografiranje na stepenicama i slatko iščekivanje svakog celebrityja popraćeno komentarima vezanim uz to tko je pozvan a tko nije, odnosno – za koga Anna misli da je trenutno hot, a za koga da nije dostojan pozivnice.

PROČITAJTE: Koga je Anna odabrala ove godine? Upoznajte celebrity domaćine ovogodišnje Met Gale

Ipak, na Met Gali najbitnija je sama izložba, odnosno modna instalacija koja te godine diktira dress code, a ove godine je to “Sleeping Beauties: Reawakening Fashion”. 

Nakon što se pofotkaju na stepenicama, slavni moraju predati svoje mobitele kako bi ono što se odvija na samoj gali ostalo u tajnosti, a zatim polako razgledavaju izložbu i minglaju.

met gala hello magazine croatia hrvatska Što se događa na Met gali

 

Jedu li celebrityji na Met Gali?

Premda mnogi smatraju kako se na Met Gali ne jede, to ne može biti dalje od istine.

Slavni nakon izložbe sjedaju za okrugle stolove u sali ukrašenoj u skladi s temom i jedu remek-djela najboljih svjetskih kuhara, koja izgledaju poput umjetnosti.

Bez češnjaka, molim!

Još jedan veliki no-no Anne Wintour je hrana s lukom i češnjakom pa je te namirnice zabranila. To je i sama potvrdila u jednom intervjuu.

Lauren Von Der Pool, veganska chefica koja je bila zadužena za meni u 2022. izjavila je kako celebrityji zaista jedu. Uživaju u neobično pripremljenoj hrani te da usprkos uskim toaletama i korzetima, vole pojesti što im je servirano.

Što se događa na Met gali

Bez telefona i pušenja – ili?

Celebrityji ne smiju pušiti na Met Gali pa se zbog toga, često skrivaju u toaletu. Jedne godine mnogi su slavno prekršili pravilo o zabrani korištenja mobitela te objavili pregršt selfieja što nimalo nije razveselilo Annu Wintour.

Vjeruje se da je nakon toga postrožila pravila.

Nakon večere – na after party!

Usprkos bogatom sadržaju, večer rano završava, otkrivaju insajderi, kako bi se slavni stigli presvući i krenuti u obilazak brojnih after partyja.

Što se događa na Met gali

druge vijesti