Stiže serija o Christianu Dioru i Coco Chanel, uz glazbu Lane Del Rey

Ben Mendelsohn glumi Christiana Diora, a dobitnica Oscara Juliette Binoche, a tu su i Glenn Close i John Malkovich.

29 siječnja 2024

serija The New Look APPLE TV
HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Moda je vaša velika ljubav? Na samo Valentinovo izaći će nova serija pod nazivom “The New Look” od 10 dijelova, a u uistinu atraktivnom izdanju pripremio ju je Apple TV +. Serija snimljena “na licu mjesta”, odnosno u čarobnom Parizu pratit će nastanak čuvenog Diorovog “novog looka” i parišku modnu scenu za vrijeme Drugog svjetskog rata. Coco Chanel bit će druga istaknuta figura, a gledatelji će se imati prilike uživjeti i u zanimljive priče vezane uz ostale Diorove velike suparnike, Pierrea Balmaina i Cristóbala Balenciagu.

serija The New Look

Ne sumnjamo da će ova serija ponovno inspirirati svijet mode i frizura trendovima iz tog razdoblja.

Radnja serije “The New Look”

Smještena u razdoblje nacističke okupacije Pariza u Drugom svjetskom ratu, serija “The New Look” fokusira se na ključni trenutak u 20. stoljeću kada je francuski grad vratio svijet u život kroz modu, zahvaljujući danas legendarnom Christianu Dioru. Dok Dior gradi karijeru sa svojim revolucionarnim krojevima i idejama, vladavina Coco Chanel kao najpoznatije dizajnerice dovedena je u opasnost.

Isprepletena saga prati iznenađujuće priče Diorovih suvremenika i rivala od Coco Chanel do Pierrea Balmaina, Cristóbala Balenciage i drugih te pruža zadivljujući pogled na atelje, dizajne i odjeću koju je stvorio Dior za svoju slavnu modnu kuću.

serija The New Look

“The New Look” donosi modu, slavne glumace i glazbu Lane Del Rey i Nicka Cavea

Ben Mendelsohn glumi Christiana Diora, a dobitnica Oscara Juliette BinocheCoco Chanel.

U seriji “The New Look” vidjet ćemo još poznatih glumaca – Maisie Williams kao Catherine Dior, Johna Malkovicha kao Luciena LelongaEmily Mortimer kao Elsu Lombardi, Claes Bang kao Spat te Glenn Close kao Carmel Snow.

PROČITAJTE: Priča o luksuzu rođena iz nestašice – Znate li zašto Hermes ima narančaste kutije?

Ovu povijesnu dramu režirao je Tod A.Kessler, a imat će 10 nastavaka.

Zanimljiv i suvremeni soundtrack za seriju producirao je dobitnik nagrade Grammy Jack Antonoff, a sadrži obrade popularnih pjesama s početka do sredine 20. stoljeća koje izvode umjetnici među kojima su Bleachers, Florence Welch, Lana Del Rey, Matty Healy (1975.) , Beabadoobee, Nick Cave, Perfume Genius i drugi.

Kao što smo već spomenuli, ovaj modni spektakl svjetlo dana ugledat će 14. 2. 2024., a svake srijede izlazit će po jedna epizoda.

Pogledajte trailer:

druge vijesti