Sam Smith zgrozio modne znalce u Parizu na reviji Vivienne Westwood

Sam Smith nastupio je, no ovaj put ne kao pjevač, već kao model.

04 ožujka 2024

Sam Smith Vivienne Westwood PROFIMEDIA
HELLO
Domagoj Kukec

U središtu Pariškog tjedna mode, Sam Smith, nebinarna ikona, dospio je na naslovnice upečatljivim debijem na pisti za reviju ženske odjeće Vivienne Westwood jesen/zima 2024.-25.

U odvažnim kombinacijama koje su dovele u pitanje tradicionalne rodne norme, Smithova prisutnost na modnoj pisti izazvala je i divljenje i kontroverzije, naglašavajući njihovu neustrašivu predanost samoizražavanju. Ovaj ključni trenutak nije samo pobjeda za modnu inkluzivnost, već i značajan korak prema normalizaciji rodne fluidnosti u očima javnosti.

Sam Smith Vivienne Westwood revija

Rušenje granica: modni izraz

Smithov nastup na reviji Vivienne Westwood nije bio ništa manje nego revolucionaran. Ukrašeni u jednodijelnoj odjeći od tartana upotpunjenoj dodacima inspiriranim Škotskom i prepoznatljivim štiklama s platformom, njihov je izgled bio naklon povijesnoj pobuni dok se čvrsto ukorjenjivao u suvremene rasprave o rodnom identitetu. Ovaj hrabar modni odabir ne samo da ističe Smithovo osobno putovanje, već odražava i širi poticaj za raznolikost i prihvaćanje unutar modne industrije. Stupanjem na modnu pistu, Smith je razbio stereotipe, pozivajući promatrače da preispitaju svoje predodžbe o ljepoti i identitetu.

Sam Smith Vivienne Westwood revija

Prihvaćanje identiteta usred kontroverzija

Unatoč golemoj podršci, Smithovi modni rizici nisu prošli bez reakcije. Platforme društvenih mreža brujale su od pomiješanih reakcija, u rasponu od pohvala za njihovu hrabrost do kritika i pogrešnog roda. Ipak, Smithov odgovor na negativnost bio je samo odmjeren, koristeći svoju platformu za zagovaranje prihvaćanja i razumijevanja. Njihova odluka da prošetaju pistom, posebno u tako privlačnoj odjeći, služi kao snažna izjava protiv mržnje i svjetionik nade za one koji se bore pronaći prihvaćanje u vlastitom identitetu.

Sam Smith Vivienne Westwood revija

Utjecaj na modu i šire

Pohod Sama Smitha na visoku modu više je od osobnog trijumfa; to je kulturni pomak. Prihvaćajući sebe u tako javnom i utjecajnom okruženju, Sam Smith izaziva industriju i društvo u cjelini da prihvate različitost. Njihovo sudjelovanje na Tjednu mode u Parizu označava korak prema budućnosti u kojoj moda nije samo estetika, već i inkluzivnost, reprezentacija i slavljenje individualnosti. Dok se razgovori o rodu nastavljaju, Smithovi hrabri izbori podsjećaju nas na snagu mode kao oblika izražavanja i aktivizma.

Sam Smith Vivienne Westwood revija

Njihov debi na pisti ne samo da osvaja publiku, već i pokreće širi dijalog o bitu identiteta i izražavanja u današnjem svijetu. Neustrašivi zagrljaj Sama Smitha za njihov nebinarni identitet, zajedno s njihovim neosporivim talentom i karizmom, utire put inkluzivnijem i prihvatljivijem društvu. Dok razmišljamo o ovom trenutku, postaje jasno da prava ljepota mode leži u njezinoj sposobnosti da prenese duboke poruke ljubavi, prihvaćanja i jedinstva.

druge vijesti