Revolucija mode i materijala u novoj kolekciji Diane Viljevac

Novom kolekcijom za proljeće/ljeto 2023. poznata dizajnerica Diana Viljevac potvrdila je status ikone bezvremenskog, nepogrešivog stila. Pravu revoluciju u desecima elegantnih haljina i kombinezona pokazala je koristeći birane materijale i više od 60 boja u kojima se izrađuju novi modeli.

09 ožujka 2023

Diana Viljevac KARMEN POZNIĆ
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Brend Viljevac već je godinama simbol ženstvenosti, a kreativna dizajnerica u izradi svojih modela uvijek na prvo mjesto stavlja udobnost, iako prevladava mišljenje da su elegancija i udobnost neobičan i gotovo nemoguć spoj. Kako bi svoj stil ne samo zadržala nego ga i dodatno poboljšala, za ovu je kolekciju pripremila materijale za kojima uzdišu žene diljem svijeta. Na domaćoj modnoj sceni vlada nestašica luksuza koji Diana Viljevac priprema za nadolazeću toplu sezonu. „Godinama sam se pripremala na iskorak u ponudi materijala s kojima ću raditi. Ove sezone sam se konačno odlučila ponuditi čisti luksuz koji će i dalje pratiti moj dizajn, a bit će prihvatljiv svim ženama koje ga vole. Predstavljam haljine i kombinezone izrađene od svile i viskoze. Moći će se izrađivati po mjeri, u 60-ak boja. Modeli variraju od vrlo elegantnih večernjih haljina do nešto hrabrijih kreacija i potpuno neobičnih kratkih haljina i kombinezona.“

Cilj nove kolekcije bio je približiti dragocjene materijale široj publici te počastiti žene dodirom nježne svile i lagane viskoze na modelima koji su osmišljeni za posebne prigode. Dizajnerica je iznimno ponosna na svoj rad tijekom proteklih sezona kada su njezine bezvremenske klasične haljine bile vrlo tražene za intimna vjenčanja i slične važne prigode. Ovaj put je uvjerena da će žene prepoznati kvalitetu dizajna i odlučiti se obogatiti svoje garderobe bez obzira na događaje u kalendaru.

KARMEN POZNIĆ

„Svaku kolekciju započinjem osluškivanjem potreba mojih klijentica. Prilagođavam se promjenama na koje ne možemo utjecati, poput ograničenja proslava zadnjih godina. Inspiraciju za izradu nalazim u prošlosti i time ulažem u budućnost. Na primjer, mala crna haljina koja je više od 90 godina omiljeni komad u ormaru svake žene bez obzira na status, godine ili građu tijela, dokaz je da moderna, suvremena odjeća ne mora biti nešto što se nosi samo jednu sezonu. Moji modeli nisu pretenciozni, ekstravagantni, pazim na to da su uvijek nosivi. stvarajući novu kolekciju dodatno sam se pobrinula da luksuzni materijali prate klasičan dizajn.“

O svili znamo mnogo i jasno nam je zašto je taj organski materijal koji predstavlja luksuz i eleganciju toliko popularan. Uz to što su svilene haljine uvijek posebne i lepršave, ženama je važno nositi ono što se brine o zdravlju njihove kože. No zašto je viskoza materijal koji je talentirana dizajnerica izabrala za novu kolekciju?

„Odgovor je vrlo lagan – zaljubljena sam u viskozu koja je čista suprotnost sintetičkim materijalima u kojima koža ne diše. Otporna je na bakterije što je čini vrlo jednostavnom za održavanje. Vjerujem da svaka žena želi imati barem jedan poseban komad, haljinu ili kombinezon, o kojemu ne treba previše razmišljati i koji  će uvijek izgledati jednako dobro kao prvoga dana.“

Dizajnerica ističe kako se svi popularni modeli iz prošlih kolekcija i dalje izrađuju jer ljepota klasične elegancije ne jenjava, osobito kada žene mogu birati boje i utjecati na preinake. Pravo osvježenje na domaćoj modnoj sceni tek stiže, i to u obliku elegancije obojene još neviđenim nijansama na najluksuznijim materijalima.

Novu elegantnu kolekciju za proljeće/ljeto 2023. možete pogledati u Dežmanovoj 4 i na  internetskoj stranici www.dianaviljevac.com. Na sve upite u vezi izrade modela sa zadovoljstvom će vam odgovoriti putem društvenih mreža.

druge vijesti