Camilla više neće nositi krzno: PETA komentira – to je prava kraljica!

Kraljica Camilla oprašta se od svojih šubara i okreće umjetnim materijalima.

16 svibnja 2024

Kraljica Camilla Peta umjetno krzno hello magazine croatia hrvatska kraljica Camilla krzno PROFIMEDIA
HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Supruga britanskog kralja Charlesa III. okreće se prirodnim materijalima, uz veliku podršku javnosti. Naime, u najnovijim vijestima s britanskog dvora, uz novi portret stiže modna zanimljivost. Kraljica Camilla krzno više neće nositi.

Ako vam se čini da nikad niste vidjeli Camillu u bundi, moramo vas podsjetiti da supruga britanskog monarha često nosi šešire s krznom koje obožava. Sada će ih se napokon riješiti i potražiti modernija i još bitnije, osvještenija rješenja, poput onih od umjetnog krzna.

Kraljica Camilla Peta umjetno krzno hello magazine croatia hrvatska kraljica Camilla krzno

Kraljica Camilla krzno izbacuje iz svoje garderobe

Kraljica Camilla ovim potezom slijedi primjer svoje pokojne svekrve kraljice Elizabete II, pišu britanski mediji, što je potvrđeno iz Buckinghamske palače.

PROČITAJTE: Kralj i kraljica kao djed i baka – Camilla čita Harryja Pottera, Charles se ‘baca na sve četiri’ da zabavi mališane

“PETA nazdravlja kraljici Camilli čašom najfinijeg vinskog koktela jer je prava kraljica koja stoji uz 95 % Britanaca koji također odbijaju nositi životinjsko krzno, kao što pokazuju ankete”, rekla je predsjednica PETA-e Ingrid Newkirk u priopćenju za javnost.

Kraljica Camilla Peta umjetno krzno hello magazine croatia hrvatska kraljica Camilla krzno

Organizacija za prava životinja nije razjasnila hoće li kraljica Camilla nastaviti nositi komade s krznom koje već ima, premda se pretpostavlja da neće, ali je najavila da britanska kraljica od sada više “neće nabavljati krzno za svoju garderobu”.

Camilla je već nekoliko puta izazvala skandal zbog krzna

Supruga kralja Charlesa III. bila je više puta meta napada javnosti zbog nošenja krznenih komada u prošlosti, poput vintage šešira Philipa Treacyja koji je nosila na božićnoj crkvenoj službi 2010. dok je kraljica Elizabeta nosila šešir od krzna lisice istog dana.

Kraljica Camilla Peta umjetno krzno hello magazine croatia hrvatska kraljica Camilla krzno

Pokojna kraljica često je nosila krzno tijekom svoje vladavine, a tek je 2019. prekinula tu praksu. Buckinghamska palača objavila je da, iako će kraljevska obitelj nastaviti nositi svečane komade poput haljina obrubljenih krznom, više neće dodavati proizvode od pravog krzna u svoju garderobu.

Aktivisti Velike Britanije s oduševljenjem su pozdravili ovu odluku.

druge vijesti