HELLO
HELLO! #HelloItsMe

eugen slovi za jednog od favorita ovogodišnje Dore, a potvrdile su to i brojke na digitalnim platformama (Spotify, YouTube), ali i radijske top liste na kojima je eugen već prvi tjedan emitiranja pjesama osvanuo na visokom trećem mjestu. Uz to, pjesma se nalazi i na visokom 8. mjestu po broju Shazamova s više od 2000 pretraga na mješovitoj listi.

eugen tišine

Umjetničko video djelo za pjesmu “tišine” nastalo je usred zime na Pagu, otoku pustoši. Nije bilo lako snimiti zahtjevan spot pa je samo snimanje na paškoj buri trajalo više od 13 sati u hladnim siječanjskim uvjetima. Spot je minimalističan, estetski promišljen, i stilski obogaćen kreacijama poznatog dizajnerskog dvojca brenda Klisab.

Ocijenite pjesmu "tišine"

Vidi Rezultate

Loading ... Loading ...

eugen je podijelio svoj doživljaj sa snimanja: “Snimanje spota proteklo je u odličnoj atmosferi iako je bilo užasno hladno budući da smo snimali krajem siječnja. Bilo me strah da se ne prehladim jer smo radili i duga noćna snimanja usred zime, a nosim samo tanku prozirnu majicu i kaput. Lokalno stanovništvo na Pagu bilo je jako susretljivo, a spot smo snimali preko 13 sati što je uzelo danak na sve uključene. Hvala talentiranim ljudima kao što su Hani Domazet i snimatelj Urh pirc, kao i cijela ekipa na čelu s producenticom Suzanom Erbežnik što su mi dokazali koliko možemo probiti granice ako pravi ljudi stoje iza toga.”

eugen tišine

Talent i pjesmu su prepoznali brojni, a sada će imati priliku vidjeti pravi umjetnički doživljaj pjesme jer spot prenosi upravo stanje koje se odvija u eugenovoj mentalnoj mapi prilikom izvođenja pjesme.

PROČITAJTE: Eugen za HELLO! – Mislim da bi pjesma super prošla i na San Remu

Od pustoši, opasnosti i bure, do potresa, padova i zastrašujuće tišine, sve je to prikazano kroz spot s ciljem da pogađa emocije koje se kriju u poruci pjesme.

eugen tišine

Autor teksta pjesme ‘tišine’ je eugen, a glazbu pjesme potpisuju eugen i Anja Grabovac. Iza produkcije, mixa i mastera, uz eugena, stoji vrhunski producent Mihovil Šoštarić Lockroom.

eugen tišine

Spot komunicira unutarnju borbu s “tišinama” , ali ujedno i pomirenje s gubitkom. Slike u spotu arhetipski utječu na dojam i poanta je da svatko ponaosob gledajući otplovi u neki svoj svijet i vlastite asocijacije.

eugen tišine

“eugen mi vizualno ima nešto jako autentično, eterično i mračno u sebi. Zato je snimanje ‘tišine’ bilo jako izazovno i pre zabavno. Pjesma traži vizualno da doslovno idemo snimati na površinu mjeseca, pa smo odlučili da je najbliže tome otok Pag. Složili smo se od prve sekunde da režijski neću raditi realizam, nego ću smisliti i izgraditi svoj nadrealni svijet koji prati “tišine” i eugenov unutarnji umjetnički imaginarij. Stvar me povukla na prazne široke prostore, ptice, ruke, potrese, hodanja, lutanja i metaforu planeta iz von Trierove Melankolije i vidjela sam ju odmah u crno-bijelom”, objasnila je redateljica Hani Domazet.

eugen tišine

eugen će nastupiti šesti po redu u prvom polufinalu ovogodišnje Dore, a nastup gleda kao nagradu za sav dosadašnji rad i trud.

PROČITAJTE: Kompletna lista pjesama s Dore objavljena! Što mislite koja pjesma će ići u Švedsku?

Koordinaciju nastupa radi uz pomoć tima vrhunskih profesionalaca, ali njegovu interpretaciju cilja prepustiti publici zahvaljujući kojoj, kako kaže, pjesma i ima svoju vrijednost.

eugen tišine

Sudeći po glumačkim ekspresijama koje nalazimo u spotu, za naslutiti je da će eugenov nastup također biti misteriozan, mračan, pomiješanih emocija i umjetničkog dojma. Sve novosti o njemu možete pratiti na njegovom službenom Instagram profilu.

eugen tišine eugen tišine eugen tišine

druge vijesti