HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Peppa Pig za neke je roditelje „smrt“ jer se klinci ne mogu zasititi omiljene animirane serije.

Popularni crtić mogao bi se pokazati kobnim, barem za klince u Australiji. Sad se možda pitate kako bi naizgled nevina serija kao što je Peppa Pig izazvala zabrinutost za sigurnost? Otkrit ćemo vam.

Ova epizoda Peppa Pig govori o pauku

Problem s Peppom je što je rekla mami da se ne boji pauka u epizodi “Paukova mreža” iz 2011., a unatoč njenim čistim namjerama, to je izazvalo kaos u Australiji.

U epizodi iz 2011. ljubazni pauk, Mr. Skinny Legs, kojeg je Peppa tako nazvala zbog njegovih mršavih nogu, ušao je u obiteljsku kuću. Peppa ga voli. George, Peppin mlađi brat, ga također voli. Tata Svinja? I on ga voli. Mama Svinja? E pa njoj nije drag. Ona se boji gosta i inzistira na tome da ga tata odnese van.

peppa pig

Nemoj se bojati, mama“, kaže Peppa prije nego što tata otprati pauka u vrt. Vrt je još uvijek malo preblizu kući, pa obitelj odvede pauka do stabla niz brdo, gdje začuđeno gledaju kako pauk plete mrežu. Tata tada kaže: „Težak je posao plesti mrežu, zato je nikada, baš nikada ne smiješ pokidati. Ako to učinite, pauk mora ponovno obaviti sav posao.” Sljedećg dana, mr. Skinny Legs isplete novu mrežu. Samo ovaj put sve do tatinog auta. Tata mora na posao, ali ne može prekršiti svoju riječ da se mrežu ne smije pokidati.

Srećom, Peppa ima rješenje. Ona priskače u pomoć i nudi tati svoj bicikl da ide na posao.

Neki Australci zabrinuli su se jer Peppa Pig šalje poruku da se ne treba bojati pauka

Naravno, lekcija “ne bojte se pauka” korisna je u većem dijelu svijeta. Međutim, u Australiji, gdje vas mnogo toga što hoda, puže ili kliže može ubiti, ta lekcija može biti problematična. Australija je dom nekima od najopasnijih paukova na svijetu. Najsmrtonosniji je mužjak pauka ljevkaste mreže, koji ne izgleda nimalo drugačije od (pogađate) pauka iz Peppe Pig. I tako je jedna pritužba gledatelja u 2012. o pogrešnoj poruci koja se australskoj djeci daje o paukovima potaknula australsku javnu televiziju ABC na akciju.

peppa pig

Televizija se složila da je bilo neodgovorno emitirati epizodu i odmah je zabranila emitiranje na televiziji i online.

druge vijesti