HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Gluma je umjetnost i zabava, ali je isto tako i posao kao svaki drugi. Kao i na svakom drugom poslu, tako se i na filmskim setovima događaju različite nezgode. Kome se od nas nije dogodilo da se osramotimo pred kolegama i šefovima? Ipak, nezgode koje su se vama dogodile vjerojatno nisu ni blizu onima s našega popisa.

Donosimo vam najveće nezgode na setu koje su se dogodile poznatim glumcima.

Najneugodnije nezgode na setu povezane su s – mjehurom

Popularna serija Mad Men dijelom je postala fenomen i zbog svoga settinga u 1960-e i pripadajućega modnoga izričaja. Međutim, to je na setu dovelo do problema za glumicu Alison Brie. Alison je naime za vrijeme snimanja scene hitno morala na toalet. Međutim, zbog toga što nije stigla na vrijeme skinuti kompliciranu odjeću iz 1960-ih u koju je bila odjevena, završila je – mokra.

Kako je objasnila Sethu Meyersu: “Podigla sam suknje, a pojasevi su napravljeni tako da ih možete nekako povući u stranu i koristiti kupaonicu. Mislili su na sve! Ali ja sam ispod svega imala i donje rublje — sad postaje slikovito — počela sam mokriti, a nisam čula kako mokraća udara u WC školjku…. Nije to bilo blago curenje, nisam mogla zaustaviti. Potpuno sam se smočila.

nezgode na setu

Alison Brie imala je problema sa skidanjem svih slojeva odjeće iz serije Mad Men kada je morala na toalet.FOTO: PROFIMEDIA

Dok se Brie očajnički pokušavala osušiti toaletnim papirom, “netko vani je rekao: ‘Moramo ići!‘”, prisjetila se. “Pa sam otišla snimiti scenu.”. Nakon toga, kostimografkinja Janie Bryant “ušla je i rekla: ‘Mrziš li svoj kostim? Izgledaš tako nelagodno’“, nastavila je Alison. “Pomislila sam, ima mokraće, mokrila sam posvuda! Ona mi je na to rekla, ‘To se događa češće nego što misliš.'”

Slična se situacija dogodila i Hughu Jackmanu, ali ne na filmskome setu, nego na još goremu mjestu – kazališnim daskama usred izvedbe mjuzikla Ljepotica i zvijer u Australiji 1990-ih. Prepustimo Hughu da objasni:

Pomokrio sam se u hlače na pozornici“, rekao je za britanski Vogue. “To bila glupost nad glupostima. Liječnik mi je rekao da sam dehidriran pa sam, slijedeći upute, popio toliko vode da sam do trenutka kada sam izvodio ovu točku – u crvenim tajicama, kao Gaston u Ljepotici i zvijeri – zapravo imao izbor pomokriti se u hlače ili ne pjevati.”

Slična, ali ipak manje neugodna nezgoda na setu dogodila se Joshu Hutchersonu, najpoznatijem po ulozi u Igrama gladi, dok je kao devetogodišnjak glumio u svome prvome velikome projektu – omiljenom blagdanskom filmu Polar Express s Tomom Hanksom. Mladi Josh tijekom snimanja scene ispustio je vjetar – ravno u lice slavnoga glumca!

Ovako je to glumac opisao: “Snimao sam scenu s Tomom Hanksom, koji je poput oca Amerike. Snimali smo scenu u kojoj sam ja bio smješten ispod njega. I… pustio sam vjetar.” Ali postaje gore… “Umjesto da se ponaša cool, Tom Hanks je rekao: ‘Opa! Što? O moj Bože, ovaj klinac, koji vrag!’ Moj prvi veliki film. Tom Hanks! I upravo sam mu pustio vjetar u lice!

Nezgode na setu česte su kada se snimaju scene seksa

Scene seksa možda djeluju privlačno kada ih gledamo na ekranu, ali poznato je da ih je glumcima često jako neugodno snimati, pogotovo zbog toga što sve moraju simulirati pred desecima ljudi iz produkcije. Tako je Henry Cavill na snimanju serije Tudori doživio neplaniranu – erekciju.

Henry je za Men’s Journal ispričao: “Bilo je vrlo neugodno. Djevojka je morala biti na meni, imala je spektakularne grudi. Ona se zapravo trlja po meni i, hm, postalo je malo teško. Poslije sam se morao obilno ispričavati. Nije sjajno kada ste u profesionalnom glumačkom okruženju, a netko dobije erekciju, zar ne? Ne, to nije prihvatljivo.”

nezgode na setu

U seriji Tudori Henry Cavill imao je problema u scenama seksa.FOTO: PROFIMEDIA

Kao što smo već spomenuli, snimanje scena seksa je nelagodno. Robert Pattinson je imao posebno nezgodan slučaj s Julianne Moore tijekom snimanja filma Maps to the Stars 2014. godine.

Pattinson je tek upoznao Julianne i odmah su morali snimiti scenu seksa. Prije nego što je shvatio, počeo se obilno znojiti. Za Independent je ispričao: “Znojio sam se kao prokleti luđak“, rekao je. “Pokušavao sam uhvatiti kapljice znoja kako bih ih spriječio da joj udare u leđa. Poslije mi je rekla: ‘Imaš li napadaj panike?’ Bilo je tako neugodno.”

Intimne scene posebno teško padaju maloljetnim glumcima, jer zbog zakona s njima na setu uvijek moraju biti i – roditelji. U kultnoj teen komediji Superbad takav je problem imao Christopher Mintz-Plasse.

Christopher je kasnije ispričao za Vanity Fair: “Sjećam se da sam bio mladi i mislio da je to cool: ‘O, moj Bože. Snimit ću scenu seksa? To je ludo!’ U to vrijeme zapravo nikada nisam ni poljubio djevojku.” Ali njegovo je uzbuđenje brzo splasnulo kad mu je rečeno da će – budući da je maloljetan – njegova majka sve morati gledati. Nazvao je to iskustvo “prilično neugodnim“.​

druge vijesti