HELLO
Stipe Vukšić

Dok se producenti Jamesa Bonda spremaju ponovno pokrenuti franšizu, razni se glumci spominju u kontekstu toga tko će biti novi Bond.

U posljednjem filmu s Danielom Craigom u ulozi Bonda, lik Nomi (Lashana Lynch) preuzeo je njegov broj 007 nakon Bondovog umirovljenja. Time je postala, ako ne prva žena James Bond, barem prva žena sa šifrom 007. Ali nedavno je otkriveno da su originalni producenti još prije 60 godina htjeli ženu u ulozi najpoznatijeg špijuna na svijetu!

Ova je glumica skoro postala James Bond

Uskoro izlazi nova biografija Bondovog autora, Iana Fleminga, a IndieWire objavio je neke detalje iz knjige. Onaj koji je izazvao najviše pažnje je da je Gregory Ratoff, jedan od originalnih producenata serijala, predložio glumicu za glavnu ulogu. Želio je američku glumicu Susan Hayward.

james bond

Glumica Susan Hayward predložena je za ulogu Bonda krajem 50-ih, tvrdi nova biografija.FOTO: Profimedia

Od sredine 1950-ih obratili su se mnogim poznatim glumcima. Gregory Ratoff imao je zadivljujuću ideju da Bonda glumi žena, Susan Hayward”, stoji u biografiji. Naposljetku, Sean Connery je izabran, utirući put uspjehu franšize o Bondu. Zanimljivo, Flemingu se Connery nije sviđao kao izbor.

James Bond morao bi ipak biti muškarac, kaže producentica

Već se dugo raspravlja o ideji ženskog Jamesa Bonda, a ta ideja privlači mnoge filmaše i umjetnice. Ipak, čini se kao malo vjerojatna perspektiva. Prema Barbari Broccoli, jednoj od producentica franšize, Bond jemuški lik. Bio je napisan kao muškarac i mislim da će vjerojatno ostati muškarac”, rekla je 2018.

james bond

Aaron Taylor-Johnson prema napisima novi je Bond.FOTO: Profimedia

I to je u redu. Ne moramo muške likove pretvarati u žene. Hajde samo da stvorimo više ženskih likova i da priča odgovara tim ženskim likovima.”

Prema glasinama koje tek treba potvrditi, glumac Aaron Taylor-Johnson glavni je favorit za ulogu Bonda.

druge vijesti