HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Warner Bros. Discovery najavio je seriju 12. travnja, potvrđujući da će svaka knjiga iz serije biti adaptirana u televizijsku sezonu. Okupit će se nova glumačka ekipa koja će preuzeti uloge Harryja, Rona, Hermione i drugih. Rowling je već nekoliko godina pod povećalom javnosti zbog svojih kontroverznih izjava o spolu.

“Užasna vijest, koju osjećam dužnom podijeliti”, napisala je Rowling na Twitteru reagirajući na natpise protiv nove televizijske serije Harry Potter. “Aktivisti koje spominjem pokušavaju organizirati još jedan bojkot mog rada, ovaj put TV serije ‘Harry Potter’. Budući da sam unaprijed upozorena, poduzela sam potrebne mjere opreza i pripremila veliku zalihu šampanjca.”

Rowling je izvršna producentica nove serije zajedno s Neilom Blairom i Ruth Kenley-Letts. Autorica je u povodu nove adaptacije izjavila: “Maxova predanost očuvanju integriteta mojih knjiga mi je važna veselim se što ću biti dio ove novog projekta koji će omogućiti veći stupanj dubine i detalja koje može pružiti samo duga televizijska serija.”

Nakon što je serija Harry Potter najavljena, izvršni direktor HBO-a i Maxa Casey Bloys odbio je odgovoriti na pitanje bi li reakcija protiv J. K. Rowling mogla utjecati na sposobnost serije da privuče novu glumačku postavu.

“To je vrlo ozbiljan razgovor, vrlo nijansiran, kompliciran i nije nešto u što ćemo ulaziti”, rekao je Bloys. “Naš prioritet je ono što je na ekranu. Očito je priča o ‘Harryju Potteru’ vrlo pozitivna te govori o ljubavi i samoprihvaćanju. Naš prioritet je ono što je na ekranu.”

Ubrzo nakon što je Rowling zaustavila bojkot nadolazećeg serijala Harry Potter, Jim Broadbent je izrazio svoju podršku autorici. Broadbent se pridružio filmskoj franšizi kao Horace Slughorn u filmu Harry Potter i Princ miješane krvi iz 2009., a reprizirao je lik u filmu Harry Potter i darovi smrti.

“To je stvarno tužno”, rekao je Broadbent za The Telegraph o reakciji protiv Rowling. “Mislim da je J. K. Rowling nevjerojatna. Nisam se sam morao suočiti s [reakcijom], ali bih je podržao u tome, mislim, kad bi do toga došlo.”

Dok su glumci iz filma Harry Potter, poput Daniela Radcliffea, bili glasni protivnici autoričinih stavova, drugi su stali u njezinu obranu. Helena Bonham Carter, koja je glumila Bellatrix Lestrange u četiri filma o Harryju Potteru, rekla je za The Times UK prošle godine da je reakcija protiv Rowling “užasna” i “puna gluposti”.

“Mislim da je proganjaju”, rekla je Bonham Carter o Rowling. “Ljudi je osuđuju, međutim dopušteno joj je da ima svoje mišljenje, osobito ako je bila zlostavljana. Svatko nosi svoje traume i formira mišljenje na temelju onoga kroz što je prošao. Morate poštovati ljude i njihovu bol. Ne moramo se svi slagati oko svega – to bi bilo suludo i dosadno. Ona nije agresivna, samo govori nešto iz vlastitog iskustva.”

Glumac koji je glumio Voldemorta, Ralph Fiennes također je bijes protiv Rowling nazvao “odvratnim” i “užasnim”.

druge vijesti