HELLO
Stipe Vukšić

Disney nije jedina produkcijska kuća koja animirane filmove pretvara u igrane. Universal Pictures najavio je nedavno da će proizvesti igranu adaptaciju popularne animirane franšize How to Train Your Dragon (Kako izdresirati zmaja).

Prema zadnjoj ekskluzivi Deadlinea, u sporednoj ulozi pojavit će se jedno jako poznato ime.

Gerard Butler, koji je u animiranoj trilogiji, koja je zaradila više od 1,6 milijardi dolara na kino-blagajnama dao glas Stoicku, ocu jednom od glavnih likova Hiccupa, ponovit će tu ulogu i u igranoj verziji. Mason Thames i Nico Parker trebali bi glumiti Hiccupa i Astrid, dok će Dean DeBlois režirati film, koji je u planu za 13. lipnja 2025.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Butler (@gerardbutler)

Gerard Butler vraća se jednoj od svojih omiljenih uloga

Naravno, dječji glumci koji su u animiranim filmovima davali glasove Hiccupu i Astrid sada su prestari za uloge, stoga je trebalo pronaći nove glumce.

Ideja da se Butler vrati kao Stoick, odlučni poglavica Vikinga i samohrani otac koji pokušava odgojiti svog sina, bila je predobra da bi se propustila.

Poznat po svojim ulogama u akcijskim filmovima kao što su Olympus Has Fallen i 300, Butlerova uloga u Kako izdresirati zmaja oduševila je obožavatelje, a odabir njega za ulogu omogućuje studiju da oda odgovarajuću počast originalnoj glumačkoj postavi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Butler (@gerardbutler)

Gerard Butler u zadnje vrijeme samo izbacuje akcijske filmove

Butler je trenutno jedna od najzaposlenijih akcijskih zvijezda u Hollywoodu. Prošle godine izašli su mu trileri Plane i Kandahar, a ove godine u kinima se očekuje nastavak njegovog hita iz 2018. Den of Thieves.

Igranu verziju popularnog animiranog serijala producirat će Marc Platt.

Plattu definitivno nije strano pretvaranje animiranih filmova u igrane – među njegovim dosadašnjim projektima nalazi se niz Disneyjevih uspješnica, kao što su igrane verzije Cruelle, Aladdina, Male sirene i nadolazeća Snjeguljica, a producirao je i neke cijenjene filmove kao što je La La Land.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gerard Butler (@gerardbutler)

druge vijesti