HELLO
Stipe Vukšić

Širi se svemir omiljene franšize John Wick. Lionsgate je najavio da razvija spin-off koji se fokusira na lik Cainea, slijepog ubojice koji je predstavljen u filmu John Wick: Chapter 4 iz 2023., a kojega je utjelovio slavni hongkonški glumac Donnie Yen. Redatelj novog projekta još nije poznat.

Raditi na John Wick: Chapter 4 bilo je izvanredno iskustvo. Razlog zbog kojeg ovi filmovi tako duboko odjekuju je taj što se, kao i ja, producenti trude stvoriti akciju, borbe i vratolomije koje nisu samo uzbudljive, inventivne i umjetničke, već i izražajnoga karaktera, priče i emocija. Caine je nevjerojatan lik s ukletom prošlošću i uzbuđen sam što se vraćam ulozi,” rekao je Yen u službenoj izjavi.

Franšiza John Wick dobiva spinoff temeljen na liku koji se pojavio u četvrtome nastavku

Caine se pojavio u četvrtome nastavku kao stari partner Johna Wicka (Keanu Reeves) koji je unajmljen da ubije svoga prijatelja. Na kraju filma, on se udružuje s Wickom kako bi porazio brojne druge ubojice. U sceni nakon odjavne špice, Caine se konačno ponovno susreće sa svojom kćeri, ali tu je i Shimazu Akira, koja traži osvetu za svoga oca, kojega je Caine ranije u filmu ubio.

Donnie Yen je najpoznatiji po serijalu kineskih borilačkih filmova Ip Man, u kojemu tumači lik legendarnog majstora Ipa Mana koji je trenirao i Brucea Leeja, a koji je od 2008. do 2019. imao četiri nastavka. Yen se u Hollywoodu pojavio i u spin-offu Star Warsa Rogue One iz 2016, a u filmu XXX: Return of Xander Cage iz 2017. glumio je glavnoga negativca nasuprot Vinu Dieselu.

Franšiza John Wick već je dobila mini seriju, a sljedeće će godine i film s Anom de Armas

Ovaj će film biti treći spinoff franšize John Wick. Prvi je bila trodijelna prequel mini-serija The Continental na servisu Peacock, a drugi je film Ballerina, u kojem će sljedeće godine glavnu ulogu balerine-ubojice tumačiti Ana de Armas. U tom će se filmu pojaviti i Keanu Reeves te druga dva glumca iz originalne franšize, Ian McShane i Lance Reddick, koji je umro prošle godine ali je stigao snimiti svoje scene.

Keanu je prošle godine nahvalio Yena prilikom promocije četvrtoga nastavka. “On je očito legenda akcijskih filmova i tako je fantastičan glumac i umjetnik“, rekao je. “Stvarno sam cijenio kako je stvorio lik Cainea i povezao ga s načinom na koji je radio akciju. Prvo je stvorio lik, a onda je radnja bila odraz toga lika, što je perspektiva koju Chad i ja dijelimo.”

druge vijesti