HELLO
Stipe Vukšić

Franšiza Fast & Furious već više od dvadeset godina puni kino dvorane diljem svijeta.

Svaki novi nastavak sve je luđi

Ono što je počelo kao običan film o ilegalnim auto-trkama iz 2000. s Vinom Dieselom i pokojnim Paulom Walkerom u glavnim ulogama, s vremenom je postalo najveća akcijska franšiza u svijetu filma.

Svakim novim nastavkom priča je postajala sve spektakularnija, a ulozi sve veći. Osim toga, Dieselu i Walkeru su se sa svakim filmom priključivale brojne nove zvijezde, kao što su Michelle Rodriguez, The Rock, Jason Statham, Gal Gadot, Charlize Theron, John Cena i Helen Mirren.

U petak svjetsku premijeru ima posljednji nastavak franšize pod naslovom Fast X, a u njemu je u ulozi glavnog negativca slavni Aquaman Jason Momoa.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jason Momoa (@prideofgypsies)

Jason Momoa kao negativac s motivom

Ovo je prvi put da će Jason Momoa na velikom platnu odigrati ulogu negativca (da mu takve uloge nisu strane dokazao je još u seriji “Game of Thrones“). Momoa glumi Dantea Reyesa sina glavnog negativca iz filma Fast Five (2011) Hernana Reyesa kojega su u tome filmu porazili Dom Torretto (Diesel) i njegova „obitelj“.

Mladi Dante tada je nemoćno gledao kako mu pogiba otac, a sada će udružiti snage sa cyber-teroristkinjom Cipher (Charlize Theron) u pokušaju da se osveti.

Slavni glumac sam je, bez pomoći kaskadera, izvodio sve vratolomije koje su uključivale jurnjavu po ulicama Rima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jason Momoa (@prideofgypsies)

Jason Momoa dolazi na kraju franšize

Fast X ujedno će biti i početak kraja slavne franšize. Slično kao i u slučaju jedne druge dugovječne akcijske franšize, Mission: Impossible, posljednji će nastavak biti podijeljen u dva dijela, a redatelj ovoga nastavka Louis Leterrier (serijal “The Transporter“ s Jasonom Stathamom) već je dogovoren i za nastavak.

Osim Momoe glumačka postava u 10. nastavku bit će podebljana s još dva velika glumačka imena – legendarna Rita Moreno (originalni “West Side Story“) pojavit će se kao majka Dieselovog Doma Torretta, a priključuje se još jedna zvijezda superherojskih filmova – Kapetanica Marvel Brie Larson.

Sigurni smo da će Fast X označiti dostojan početak sezone ljetnih blockbustera i poharati kina diljem svijeta.

druge vijesti