Suzy Josipović, poznata hrvatska kuharica i autorica popularne kuharice “Mama zna”, nedavno je podijelila recept za tradicionalno jelo “grenadir marš“ u svojoj emisiji “U kuhinji kod Suzy”.
Što je grenadir marš?
Grenadir marš, poznat i kao “krpice s krumpirom“, staro je zagrebačko jelo koje se brzo priprema, zasitno je i vrlo ukusno. Sastoji se od kuhanih krpica (tjestenine), kuhanog krumpira, luka, špeka i začina. Ovo jelo mnoge podsjeća na djetinjstvo i često se priprema u domaćinstvima diljem Hrvatske.
Recept za grenadir marš prema Suzy Josipović:
Za 4-5 osoba:
- 40-50 dag krpica
- 40 dag kuhanog krumpira (oguljenog i narezanog na šnitice)
- 1 sitno nasjeckani luk
- 10 dag špeka (narezanog na kockice)
- 1 žličica crvene paprike
- Peršin za posipanje
- Putar ili ulje
- Sol i papar
Priprema:
- U posoljenoj vodi skuhajte krumpir u ljusci. Nakon kuhanja, ogulite ga i narežite na tanke šnitice.
- Skuhajte krpice ili neku drugu tjesteninu al dente.
- Na tavici na putru prodinstajte luk, zatim dodajte narezan kuhani krumpir, špek, crvenu papriku, posolite i popaprite.
- Dodajte skuhane krpice i sve zajedno promiješajte na vatri još 1-2 minute.
- Pospite peršinom prije posluživanja.