HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Celine Dion otvoreno je govorila o svom zdravstvenom stanju i borbi sa sindromom tvrdog čovjeka u intervjuu s Hodom Kotb. “To je kao da vas netko guši. To je kao da vam netko gura grkljan na krivi način“, podijelila je 56-godišnjakinja.

Pjevačica hita “My Heart Will Go On dodala je: “To može biti u abdomenu. Može biti u kralježnici, u rebrima. To je grčenje, ali je kao da ste u položaju iz kojeg se ne možete osloboditi.

Pjevačica će više detalja o svojoj bolesti otkriti u novom filmu I am Celine Dion

Ova zdravstvena vijest dolazi nakon što je otkrila svoju dijagnozu u prosincu 2022. “Dijagnosticiran mi je vrlo rijedak neurološki poremećaj, prije nisam bila spremna ništa reći, ali sada jesam“, rekla je Celine u najavi svog novog dokumentarnog filma “I Am: Celine Dion“, koji će biti objavljen putem Prime Videa 25. lipnja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Prime Video (@primevideo)

Ova autoimuna bolest je, prema klinici Mayo, “rijedak poremećaj motoričke funkcije koji karakterizira nevoljna  ukočenost aksijalnih mišića i nadovezani bolni grčevi mišića, koji često nastaju zbog iznenadnog ili emocionalnog podražaja“.

U siječnju, u povodu najave svog dokumentarnog filma putem Instagrama, napomenula je: “Ove posljednje dvije godine bile su veliki izazov za mene, putovanje od otkrića mog stanja do učenja o tome kako živjeti s njim i upravljati njime, ali ne dopustiti mu da me definira.”

Celine je zbog bolesti morala otkazati svoju turneju

Kao rezultat borbe sa SPS-om, Celine je morala otkazati svoju turneju Courage World Tour. “Nije teško održati koncert, znate? Teško je otkazati koncert… Radim naporno svaki dan, ali moram priznati, bilo je teško. Toliko mi sve nedostaje, posebno ljudi. Ako ne budem mogla trčati, hodat ću. Ako ne budem mogla hodati, puzat ću. Ali neću stati“, priznala je izvođačica hita “It’s All Coming Back to Me Now“.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Céline Dion (@celinedion)

Pokušaj prevladavanja ove autoimune bolesti bio je jedno od najtežih iskustava u mom životu, ali odlučna sam da se jednog dana vratim na pozornicu i živim što normalniji život”, napisala je u objavi na Instagramu objavljenoj na Međunarodni dan svijesti o sindromu tvrdog čovjeka 15. ožujka.

 

druge vijesti