HELLO
HELLO! #HelloItsMe

David Beckham vjerojatno je jedan od najpoznatijih nogometaša u povijesti. Engleski vezni igrač postao je tolika zvijezda zahvaljujući svome izgledu i braku s pjevačicom Victorijom da skoro zaboravljamo da je bio i odličan nogometaš. David je bio poznat po preciznome udarcu i uspješnim nabacivanjima iz kornera, a sada je njegovo umijeće ponovno tema zahvaljujući jednome viralnome videu.

Viralni video Davida Beckhama opet je tema na internetu iako je stariji od deset godina

Naime godine 2011. na internetu se pojavio video na kojemu je David na plaži s tri nogometne lopte. Držeći piće u ruci, legendarni Englez iz velike daljine sve tri lopte posprema u kante koje se nalaze daleko ispred njega, skroz na drugoj strani plaže.

Je li moguće da je on to stvarno uspio napraviti? David i dan danas tvrdi da je video istinit, ali teško mu je povjerovati. Video je ponovno postao viralan nedavno na Twitteru, i malo je reći da je njegova tvrdnja da je uspio ovako precizno pogoditi tri lopte jednu za drugom izazvala trolanje većine korisnika.

Još 2018. momci s popularne stranice Thatsnonsense analizirali su točnost videa. evo što su  zaključili.

Zašto viralni video Davida Beckhama nije stvaran

Ono što većina (ali očito ne svi) ljudi već zna je da ovaj video nije bila samo nasumična, spontana snimka Beckhama na plaži. To je reklama za Pepsi. Beckham u videu pije limenku Pepsija (na slamku, ni manje ni više) prije nego što je spusti kako bi ispucao lopte.

Iz toga možemo zaključiti da je – u najmanju ruku – ovo inscenirano. Postojao je scenarij. To znači da je vjerojatno bilo dosta pokušavanja. Ali to ne odgovara pitanje je li video stvaran ili ne.

Video je dobro izveden čak i ako je lažan, to je sigurno. Ali postoje neke anomalije. Na primjer, na pola drugog udarca, na jednom jedinom kadru nedostaje otprilike trećina lopte, naizgled je odsječena, kao što možete vidjeti dolje.

beckham

Čudan, neobjašnjiv glitch? Možda. Ali također pogledajte čovjeka u daljini kako se približava drugoj kanti za smeće dok Beckham izvodi svoj drugi udarac. Samo je nekoliko metara udaljen od njega, mnogo bliže od Davida. Uopće ne reagira kad lopta upadne u kantu. Ne okreće se, ne gleda gore niti na bilo koji način reagira na loptu koja leti, što se čini čudno. Da netko s više od 50 metara pogađa loptom kantu koja se nalazi svega par koraka od nas, vjerojatno bismo se osvrnuli.

Thatsnonsense je čak razgovarao s anonimnim nogometašem koji je dao svoje mišljenje: „Ovo je potpuno lažno. Čak i uz praksu. On je negdje 50 ili 60 metara udaljen od tih kanti. Kad bi pogodio jednom, moglo bi se vjerovati. Svatko bi uspio iz dovoljno pokušaja. Naravno, Beckhamu bi trebalo mnogo manje pokušaja od prosječnog tipa. A da je tamo cijeli dan, potencijalno bi mogao pogoditi dvaput ili triput. Ali tri puta zaredom? Bos i na plaži? Apsolutno ne.

druge vijesti