HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Taylor Swift dodala je svoj najnoviji album, The Tortured Poets Department, na već prepunu set listu nakon povratka na The Eras Tour nakon dvomjesečne pauze.

Pjevačica je opisala TTPD kao “nova djela koja odražavaju događaje, mišljenja i osjećaje iz prolaznog i fatalističkog trenutka u vremenu – onog koji je u jednakoj mjeri bio i senzacionalan i tužan”. U Parizu je u četvrtak navečer to izrazila sažetije: “Ženski bijes, mjuzikl.”

Eras Tour je putovao preko Amerike, Azije i Australije. Nakon koncerata u 12 europskih zemalja – uključujući Španjolsku, Njemačku, Irsku i Portugal – vratit će se na posljednje prikazivanje u SAD-u i Kanadi. Swiftini koncerti u Velikoj Britaniji počinju 7. lipnja na stadionu Murrayfield u Edinburghu, prije nego što se presele u Liverpool, Cardiff i londonski stadion Wembley.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Na prvom od svojih europskih izlazaka, u La Défense areni u Parizu, Taylor je dodala sedam pjesama sa svog novog albuma, uključujući singl Fortnight i I Can Do It with a Broken Heart, koji prikazuje poteškoće koje je iskusila na turneji nakon prekida veze: “Svi moji djelići su se razbili dok je gomila skandirala, ‘još’… Puno plačem, ali sam tako produktivna, to je umjetnost.”

Taylor Swift najveća pop zvijezda

TTPD je zacementirao Taylor Swift kao najveću pop zvijezdu ovog stoljeća po mnogim pokazateljima. Album je dominirao servisima za streaming na globalnoj razini, a pjesme s njega zauzele su prvih 14 mjesta na američkoj Billboard Hot 100 ljestvici singlova u tjednu od objavljivanja, srušivši rekord koji je postavila svojim prethodnim albumom, Midnights.

Swiftina turneja The Eras Tour, koja je započela u ožujku 2023. i trajat će do prosinca ove godine, ostvarila je najveću zaradu svih vremena i prva je koncertna turneja koja je dosegla milijardu dolara prema analitičarima industrije glazbe iz Pollstara, koji predviđaju da bi Swift mogla zaraditi 2 milijarde dolara tijekom cijele turneje.

Adrian Horton iz The Guardiana dao je recenziju s pet zvjezdica otvaranju u Glendaleu u Arizoni u ožujku 2023., nazvavši ga “neosporno epskim početkom”. Uslijedila je još jedna recenzija s pet zvjezdica za njezino otvaranje australske turneje, a Giselle Au-Nhien Nguyen opisala ju je kao “spektakl koji bode oči i potpuno je zadivljujući”.

Kako turneja stiže u Europu, nekoliko europskih gradova već je zabilježilo povećanje cijena hotela, a neki su hoteli rasprodali smještaj mjesecima unaprijed.

druge vijesti