HELLO
Domagoj Kukec

Taylor Swift osvojila je Grammyja za album godine za svoj album Midnights iz 2022., ušavši u povijest kao prva izvođačica koja je tu nagradu osvojila četiri puta.

Kada je objavljeno njezino ime, Taylor nije mogla sakriti uzbuđenje, a dok se penjala na pozornicu, sa sobom je povukla i prijateljicu Lanu Del Rey.

Lana je cijelu noć sjedila pored Taylor. Surađivala je s Taylor na jednoj od pjesama na albumu Midnights, Snow on the Beach.

Bilo je očito da Lana oklijeva pridružiti se Taylor na pozornici za njezinu veliku pobjedu, a kad se popela, uvijek skromna Lana sramežljivo je stajala sa strane.

“Mislim da toliko umjetnica ne bi bilo tu gdje jest i ne bi imalo inspiraciju koju ima da nije bilo Lane Del Rey”, rekla je Taylor. “Mislim da je ona umjetnica koja ima bogatu ostavštinu, legenda koja je trenutno na vrhuncu. Tako sam sretna što te poznajem i što sam tvoja prijateljica.”

Mnogi su priznali da im je sve skupa bilo “neugodno” gledati jer su istaknuli da je Lanin album Did You Know That There’s a Tunnel Under Ocean Blvd također bio nominiran za album godine i izgubio od Taylor.

Taylor je slavila svoju 14. nagradu Grammy u karijeri, a Lana nije osvojila Grammy niti jednom.

Jedna je osoba tada tweetala: “Taylor Swift je odvratna jer je tjerala Lanu na pozornicu i trljala joj Grammyja u lice znajući da je također nominirana. Srce me boli i ne mogu vjerovati da je ovu ženu ikada smatrala prijateljicom.”

Drugi se složio: “Žao mi je, ali Taylor je tako zla jer ne samo da je povukla Lanu na pozornicu sa sobom, nego i napravila taj jadni govor o Lani dok je ona ta koja drži Grammyja u ruci… ne vidite li da je ovo trenutak zlobe?”

“Taylor Swift je odvukla Lanu Del Rey na pozornicu nakon što je Lana izgubila nagradu za album godine. To je bilo tako neugodno gledati”, rekao je još jedan.

PROČITAJTE: Lana Del Rey uzor je i Taylor Swift – Otkrijte zašto je njezin utjecaj posebno inspirativan za mlade žene!

Drugi su nagađali kako se Lana osjećala u tom trenutku, a jedna je osoba izjavila: “Sigurna sam da je Taylor imala dobre namjere i sviđa mi se što je pokazala da cijeni Lanu, ali budimo realni – ne mogu ni zamisliti koliko se Lana loše osjećala na toj pozornici nakon što je izgubila tu nagradu.”

“Znam da Taylor nije mislila ništa loše, ali vidjelo se da je Lana posramljena što je tamo gore,” dodao je netko drugi.

Lana Del Rey obranila prijateljicu Taylor Swift od negativnih komentara

No Lana je sada stala u Taylorinu obranu dok je razjašnjavala situaciju, rekavši da ni u jednom trenutku tijekom ceremonije nije osjetila ni “gram” “negativnih emocija”.

Komentirajući objavu obožavatelja na Instagramu, Lana je napisala: “Uživala sam tamo. Volim se vidjeti sa svima, popiti čaj i družiti se. Dotjeram se.”

“Nisam osjetila ni gram negativnih emocija u bilo kojem trenutku dodjele tih nagrada”, rekla je Lana. “Bila je to čista zabava i smijeh.”

I fanovi Taylor Swift su bili zahvalni Lani što je razjasnila dramu.

Jedan je napisao na Reddit forumu: “Uvijek sam pretpostavljao da je to samo Lanin izraz lica, uvijek ima taj tužan pogled (prekrasna je, nemojte me krivo shvatiti!), ali jednostavno smatram da uvijek izgleda kao da će zaplakati.”

“Ima odmorno tužno lice”, složio se drugi. Netko drugi je rekao: “Ne razumijem zašto ljudi odbijaju priznati introvertnost. Uvijek to vide kao neku vrstu drame i potajne mržnje…”

PROČITAJTE: Dajte ovoj ženi njezin Grammy

Drugi korisnik bio je više fokusiran na drugi dio Laninog komentara, napisavši: “Lana, koji si čaj dobila?”

U međuvremenu, situacija s Lanom nije bila jedini trenutak Taylorine pobjede za album godine koji je izazvao pozornost: Taylor je također kritizirana jer nije odala priznanje glazbenoj ikoni Céline Dion. Od nje je preuzela nagradu, a nije ju ni pogledala.