HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Što se to događa u kraljevstvu Scootera Brauna, jednog od najpoznatijih menadžera iz svijeta showbiznisa?

42-godišnji Scooter Braun u samo tjedan dana ostao je bez svojih najvećih zvijezda koje je godinama zastupao: Justina Biebera, Ariane Grande i Demi Lovato. Šuška se da su za sve krive zvijezde K-pop glazbe!

Scooter Braun

Scooter Braun “stvorio”  je najveće pop zvijezde današnjice

Premda je i sam mlad ušao u svijet showbiznisa, Scooter Braun brzo se istaknuo kao profesionalac koji ima odličan nos za pronalaženje talenata i prilagođavanje njihovih imidža onome što publika želi.

Scooter Braun

Scooter Braun Justina je otkrio kad mu je bilo 12PROFIMEDIA

Justin Bieber i Ariana Grande bez sumnje su beskrajno talentirani i imaju zavidne glasovne mogućnosti, no pitanje je gdje bi bili danas da ih pod svoje nije uzeo Scooter Braun.

2008. Scooter je na YouTubeu zapazio mladog Justina Biebera i odmah u njemu prepoznao buduću zvijezdu. Pronašao je adresu škole talentiranog 12-godišnjaka te tamo zamolio ravnatelja da ga spoji s mamom Justina Biebera kojoj je predložio svoj plan. Zatim je Justina povezao sa slavnim imenima iz svijeta glazbe koje su napravile njegove prve hitove, a njegov je imidž prilagodio ideji slatkog američkog dečka koji odlično pjeva i pleše, i kojem tinejdžerice ne mogu odoljeti. Justin je dobio i prepoznatljivu frizuru koju su dječaci njegove dobi odmah počeli kopirati, baš kao i njegov stil odijevanja. U tren oka nepoznati dečko iz Kanade postao je pop senzacija.

Scooter Braun

Prepoznatljivu frizuru s početaka karijere Justina Biebera također je predložio Scooter BraunPROFIMEDIA

Premda je zastupao brojne zvijezde, njegov drugi najveći projekt bila je Ariana Grande. Pomalo neprimjetna crvenokosa djevojčica s Disney kanala uvijek je imala nevjerojatan glas, no tek se uz Scootera Brauna, s kojim je počela surađivati 2013. godine, transformirala u pop zvijezdu.

U viziji Scootera Brauna Ariana je dobila smeđu kosu i (pre)dugački umjetni rep koji je uskoro postao njezin zaštitni znak, baš kao i mačkasta crta tuša na očima koju su zahvaljujući njoj godinama kopirale žene diljem svijeta – bez obzira na godine. Mini haljine u stilu moderne Barbarelle te visoke čizme i štikle s platformom postale su dio svakodnevnog stila Ariane Grande koja se, uz odlične nove pjesme, vinula u zvijezde.

Ariana Grande prije i nakon transformacije Scootera Brauna

Tijekom godina, Justin i Ariana više su se puta svađali i mirili sa Scooterom Braunom, no zašto su ga sad odlučili u potpunosti napustiti?

Scooter Braun i problemi u raju

Dok se više puta šuškalo o neslaganju između Scootera i njegovih zvijezda, menadžer je uvijek nekako uspijevao stati na kraj svađama. Najveći je skandal vezan za njegovu karijeru izbio 2019. godine, kad je za 300 milijuna dolara kupio bivšu izdavačku kuću Taylor Swift, a samim time dobio i prava na njezine albume, što je ona shvatila kao napad i sve snimila iznova.

Šuška se i da je Taylor imala loše mišljenje o Scooteru zbog njegovog prijateljstva s Kanyeom Westom kojem je također svojedobno bio menadžer.

Scooter Braun ovih dana ponovno se našao u medijima zbog navodnih razlaza sa svojim slavnim klijentima što nitko nije očekivao.

Prvo ga je napustio Justin Bieber, zatim Ariana Grande pa Demi Lovato, no javnosti još nisu poznati detalji. Za sad je riječ samo o brojnim šuškanjima.

Jedni kažu da se Scooter grozno ponaša prema svojim klijentima koji to više ne žele podnositi te da je odavno trebao promijeniti način na koji se odnosi prema njima, dok s njegove strane dolaze informacije o tome da će spomenute zvijezde i dalje surađivati s njegovim timom, no ne i sa Scooterom.

Scooter Braun

Scooter Braun nedavno je odigrao sam sebe u Drakeovom spotu “Popstar”

Scooter je upravo postao CEO grupacije HYBE America koja zastupa velike pop zvijezde i želi se fokusirati na njih.

Šuška se da su upravo zbog toga američke pop zvijezde potražile nekoga tko će im se u potpunosti posvetiti, dok drugi misle da je riječ o prikrivenom skandalu za koji ćemo tek doznati, a zbog kojeg svi skaču s broda pod nazivom Scooter Braun.

Treći pak smatraju da su 29-godišnji Justin Bieber i 30-godišnja Ariana Grande jednostavno prerasli Scooterov način poslovanja i traže nov početak.