HELLO
Domagoj Kukec

Sandra Perković, najbolja hrvatska atletičarka u disciplini bacanja diska, ostvarila je impresivan uspjeh osvojivši drugo mjesto na mitingu Dijamantne lige u kineskom Xiamenu. Oduševila je svojim najboljim rezultatom sezone od 67.32 metra, što je bilo čak 75 centimetara bolje od njezinog prethodnog najboljeg rezultata sezone postignutog prije samo 11 dana na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, gdje je zauzela peto mjesto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen)

Sandra Perković je briljirala u Xiamenu

Sandra je briljirala tijekom cijelog natjecanja u Xiamenu, postigavši tri izvanredna hica. Prvi hitac je iznosio 67.32 metra, u drugoj seriji bacila je tek dva centimetra manje, dok je u petoj seriji ostvarila rezultat od 67.08 metara.

Naša hrabra predstavnica vodila je na natjecanju sve do posljednje serije, kada ju je za tek devet centimetara pretekla Kineskinja Feng Bin, koja je bila brončana na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i svjetska je prvakinja iz Eugenea prošle godine. Treće mjesto na ovom prestižnom natjecanju osvojila je nova svjetska prvakinja, Amerikanka Laulauga Tausaga, s rezultatom od 64.31 metra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sandra Perkovic (@discus70queen)

Sandra Perković planira nastupiti na još dva važna natjecanja do kraja sezone. Prvi na redu je miting u Zagrebu za osam dana, a nakon toga će se pripremiti za finale Dijamantne Lige u Eugeneu, koje će se održati 16. i 17. rujna. Ovaj izvanredan rezultat u Xiamenu svakako će je motivirati i inspirirati da nastavi s izvrsnim nastupima u ostatku sezone.