HELLO
Domagoj Kukec

Redatelj Prijatelja (eng. Friends) James Burrows otkrio je detalje o vremenu provedenom s glumačkom ekipom, opisujući Helenu Baxendale kao “simpatičnu, ali ne i smiješnu”.

Glumica je kratko igrala ulogu potencijalne partnerice Rossa Gellera, Emily Waltham, debitirala je u četvrtoj sezoni, 1998. godine.

redatelj Prijatelja

Redatelj Prijatelja otkrio je zanimljive detalje

Iako se 53-godišnjakinja pojavila u samo 14 epizoda, ostavila je dojam na redatelja, koji je podijelio svoje doživljaje u memoarima “Directed by James Burrows”: “Bila je simpatična, ali ne posebno smiješna.”

U drugom dijelu teksta koji je DailyMail.com dobio, James Burrows je govorio o tome kako je bilo teško ponovno birati uloge zbog strogih rokova snimanja. “U sitcomima i svakoj vrsti romantične komedije, smijeh je jednako važan kao i kemija. Otkrili smo da svaka nova djevojka za Rossa treba biti jednako smiješna kao Rachel”, rekao je.

redatelj Prijatelja

“Često ne možete mijenjati glumce zbog strogih rokova snimanja ili drugih logističkih detalja”, rekao je.

“Treba vam netko tko je smiješan. Ponekad započnete neki zaplet i ne ide dobro, pa se morate riješiti te osobe. Ako je to glumac na jedan dan, brzo se rastajete”, istaknuo je.

Redatelj Prijatelja otkrio da mu se nije sviđao majmun

“Obrnuto je također istinito. Ako postoji kemija, pisci rade kako bi smislili način da zadrže glumca.” Međutim, postojao je jedan aspekt emisije koji mu se nije sviđao – majmun Marcel.

Ross je svojim prijateljima predstavio svog egzotičnog ljubimca u prvoj sezoni, a životinja je uzrokovala kaos u njegovom stanu.

redatelj Prijatelja

Na kraju je morao pustiti Marcela i darovati ga Zoološkom vrtu u San Diegu, prije nego što je životinja postala velika filmska zvijezda.

I dok je paleontolog bio očajan što se morao oprostiti od svog krznenog prijatelja, James je bio oduševljen.

Izjavio je: “Rekao sam svima koji su željeli slušati: ‘Kad se vratim režirati drugu epizodu, molim vas, nema majmuna'”.

Razumljivo.