HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Petra Kurtela sretna je žena. Poznata hrvatska glumica živi u skladnoj vezi sa svojim dugogodišnjim partnerom Igorom Banovićem i sinom Reljom koji joj je najveće životno veselje, a tijekom dugogodišnje karijere upoznala je mnoge zanimljive ljude s kojima je ostvarila prijateljstva i poslovne suradnje koje održava i dan danas.

Poznata glumica na Instagramu rado dijeli detalje iz svog privatnog života koje smatra zanimljivima, a u najnovijoj objavi ispričala je priču o upoznavanju rumunjskog redatelja Andreia Tănasea s kojim se ove godine ponovno druži na Sarajevo Film Festivalu.

Petra Kurtela otkrila

Petra Kurtela otkrila kako je upoznala Andreia

“Nisam vam ispričala priču o Andreiu… Upoznali smo se jednog sarajevskog jutra u busu koji nas je vozio u dom Bjelave, gdje smo te davne 2010. god. bili smješteni kao predstavnici svojih zemalja na talent kampusu, on kao rumunjski redatelj/scenarist, ja kao glumica. Među polaznicima se tada pokrenula rasprava o filmu koji smo sinoć gledali na festivalu. Svi su bili revoltirani, zgroženi, neki su komentirali kako su čak izašli s projekcije. Meni se film strašno svidio pa sam se okrenula s prvog sjedišta i snažno krenula u njegovu obranu. Pol busa protiv, ja za. Debata je kratko trajala kad je sa sjedala preko puta netko suzdržano i mirno progovorio: ‘I think it was awesome. I even bought a DVD from the director’, napisala je Petra Kurtela uz fotografiju na kojoj u glamuroznoj ljubičastoj haljini sjedi uz Andreia Tănasea i veselo se smije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela)


“Pogledi su nam se sreli, usne razvukle u osmijeh, a ja sam znala da sam upoznala svojeg čovjeka. Naša kasnija dopisivanja bila su tren poezija, tren sitcom. S tobom je sve rollercoaster – jednom je rekao, a s njim je sve uvijek bilo izvor kreativnosti, mjesto autentičnosti, slobode i poleta. Zaljubili smo se, za dvije godine odljubili. Ali ja i dalje imam privilegiju viriti u sve njegove scenarije, davati sugestije, pregledavati snimke s castinga, s bilježnicom i olovkom u ruci gledati prve cutove montaže, sudjelovati na snimanju”, nastavila je s pričom poznata hrvatska glumica.

Petra Kurtela otkrila kako se ljubav može pretvoriti u iskreno i dugogodišnje prijateljstvo

“I dalje zajedno putujemo Europom kad god možemo, na premijere njegovih filmova ili čisto iz gušta. Ovo nam je treći zajednički posjet Sarajevu. Tu gdje je počelo naše veliko prijateljstvo, Andrei sutra ima premijeru svojeg prvog dugometražnog filma! I ti je imaš – kaže mi, jer mi je nakon mjeseci mojih upita imam li glavnu ulogu, dao malu ulogu u kojoj nije bilo potrebno znanje rumunjskog jezika. Da skratim, ponosna sam do neba i presretna što su mi SFF, ovaj grad i Talent campus omogućili da upoznam svojeg zauvijek brainmatea. Te felicit si te iubesc”.

Petra Kurtela otkrila

Na Sarajevo Film Festivalu danas će biti predstavljen “Day of The Tiger”, Andreia Tănasea, a Petra Kurtela s ponosom je o tome obavijestila fanove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Petra Kurtela (@petrakurtela)