HELLO
Stipe Vukšić

Jamie Foxx (55) ispričao se zbog sada obrisane objave na društvenim mrežama zbog koje je optužen da je antisemit.

Zbog objave na Instagramu pljušte optužbe za antisemitizam prema Jamieju Foxxu

Foxxova izvorna objava na Instagramu glasila je: “Ubili su ovog tipa po imenu Isus. Što misliš da će tebi učiniti???! #lažniprijatelji #lažnaljubav.”

Židovska novinska platforma A Wider Frame podijelila je objavu, nazivajući je “užasno antisemitskom” – zato što se navodno referira na antisemitsko uvjerenje da su Židovi odgovorni za Isusovu smrt.

Poznati oskarovac koji ima gotovo 17 milijuna pratitelja na Instagramu, kasnije se osvrnuo na svoju izjavu rekavši: “Želim se ispričati židovskoj zajednici i svima koje je moja objava uvrijedila. Sada znam da su moje riječi povrijedile i žao mi je. To nikada nije bila moja namjera.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Glumac je dodao: “Da pojasnim, izdao me lažni prijatelj i to je ono što sam mislio s ‘oni’, ništa više. U srcu imam samo ljubav za sve. Volim i podržavam židovsku zajednicu. Moje najdublje isprike svima koji su uvrijeđeni. Ništa osim ljubavi.”

Zvijezda Prijatelja Jennifer Aniston također se našla u ovome „skandalu“ jer se na snimci zaslona koju je objavio A Wider Frame vidjelo kako je račun s njezinim imenom lajkao post.

Ona je kao odgovor objavila priču na Instagramu, rekavši: “Ovo mi je stvarno muka.”

Glumica je rekla da joj se objava ne sviđa “ni namjerno ni slučajno” i dodala: “Što je još važnije, želim biti jasna svojim prijateljima i svima koji su povrijeđeni time što se ovo pojavljuje u njihovim feedovima – NE podržavam nikakav oblik antisemitizma. I doista ne toleriram MRŽNJU bilo koje vrste. Točka.”

Foxxov prijatelj Židov tvrdi da su optužbe za antisemitizam glupost

Foxxova isprika od tada je lajkana više od 130.000 puta i ima više od 21.000 komentara, pri čemu su neki branili zvijezdu, a drugi rekli da je njegova izvorna objava “jasan napad na Židove“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Foxxov prijatelj, Adam Weitsman je napisao: “Poznajem te osobno, ja sam Židov i znam da si ti zadnja osoba koja bi IKADA bila antisemit.”

Mislite li da je Jamie imao neke skrivene namjere? Odgovorite u našoj anketi.

Mislite li da je Jamie Foxx antisemit?

Loading ... Loading ...