HELLO
Domagoj Kukec

Brandon Blackstock pomogao je organizirati nekoliko poslovnih dogovora za svoju bivšu suprugu Kelly Clarkson dok je bio njezin menadžer – ali nije trebao, presudio je povjerenik za rad u Kaliforniji.

Ranije ovog mjeseca, Kelly Clarkson je pobijedila u svojoj posljednjoj pravnoj bitci protiv Blackstocka. Prema dokumentima do kojih je došao PEOPLE, naređeno mu je da joj plati 2.641.374 dolara zbog prekoračenja svoje menadžerske uloge i nezakonitog pribavljanja poslova koje je trebao obavljati talent agent. Njegov pravni tim podnio je žalbu na presudu.

Kelly Clarkson Brandon Blackstock

U tužbi koju je podnijela Kelly Clarkson (41) tvrdi se da je Brandon Blackstock (46) dobitnici Grammyja osigurao ugovore s The Voiceom, The Kelly Clarkson Showom, Norwegian Cruise Lineom, Wayfairom i Billboard Music Awards te je zauzvrat uzeo honorare.

Brandon Blackstock profitirao od Kelly Clarkson

Dok je za Blackstocka utvrđeno da nije prešao granicu kao menadžer s ugovorom za Kelly Clarkson Show, prema dokumentima, ostala četiri posla trebao je obaviti Clarksonin tim u Creative Artists Agency.

“Prema Zakonu o agencijama za talente (TAA), menadžer, kao i svaka osoba bez licencije agencije za talente, ne može osigurati niti pokušati osigurati zapošljavanje umjetnika”, stoji u presudi.

Kelly Clarkson Brandon Blackstock

Dokumenti navode da je Blackstocku plaćena provizija za svaki Clarksonin spomenuti nastup, uključujući 1.983.155,70 dolara za njezin ugovor sutkinje na The Voiceu, 208.125 dolara za promotivni ugovor s NCL-om, 450 000 dolara za suradnju s Wayfairom i 93,30 dolara za njezin višegodišnji ugovor kao Voditelj dodjele Billboard Music Awards — sve se sada mora vratiti pjevačici hita “Miss Independent”.

Bili su u braku do 2020.

Kelly Clarkson i Brandon Blackstock bili su u braku gotovo sedam godina prije nego što je ona podnijela zahtjev za razvod u lipnju 2020., koji je finaliziran dvije godine kasnije. Par ima dvoje djece: kćer River Rose i sina Remingtona Alexandera. (Blackstock je također otac sina Setha i kćeri Savannah iz prethodnog braka s Melissom Ashworth.)

Tijekom ožujske epizode IRL podcasta Angie Martinez, Kelly Clarkson je govorila o tome kako je njezin razvod utjecao na njihovu djecu.

PROČITAJTE: Djeca Kelly Clarkson dovodila u pitanje ljubav nakon razvoda

“Svaku večer kad se sklupčamo u krevetu pitam svoju djecu: ‘Jesi li sretan? Ako nisi, što bi te moglo učiniti sretnijim?”, ispričala je tada. “Mnogo puta će reći: ‘Znaš, stvarno sam tužan. Volio bih da su mama i tata u istoj kući.'”

Pjevačica je dodala: “Stvarno su iskreni u vezi s tim. Shvaćam to. I ja sam iz razvedene obitelji. To je baš loše.”