HELLO
Stipe Vukšić

Bivša zvijezda košarkaške momčadi Los Angeles Lakersa, a danas poduzetnik Earvin Magic Johnson službeno je postao milijarder prema časopisu Forbes. Magic je, nakon golfera Tigera Woodsa te također košarkaša Michaela Jordana i LeBrona Jamesa, postao četvrti sportaš koji je ostvario ovaj status.

Magic Johnson četvrti je sportaš-milijarder

Magic Johnson, danas 64-godišnjak, je vrijedan oko 1,2 milijarde dolara, izračunao je časopis, a većina njegovog bogatstva proizlazi iz njegovog većinskog vlasništva nad osiguravajućom tvrtkom EquiTrust. To je vjerojatno njegov najveći poslovni uspjeh, budući da je imovina tvrtke narasla sa 16 milijardi dolara na 26 milijardi dolara otkako je bivši košarkaš preuzeo kontrolu prije desetak godina.

magic johnson

Supruga Cookie velika mu je podrška.FOTO: PROFIMEDIA

Njegovom milijarderskom statusu također doprinose ulaganja u sportske momčadi, uključujući momčad američkoga nogometa Washington Commanders, ženski košarkaški tim Los Angeles Sparks i bejzbolski klub Los Angeles Dodgers. Johnson je bio mali dioničar svoga bivšega kluba, Los Angeles Lakersa, od 1994. do 2010. godine.

Samo djelić bogatstva Magic Johnson je zaradio igrajući košarku

Samo djelić Magicova bogatstva dolazi izravno od njegove igračke karijere. U trinaest profesionalnih sezona, od 1979. do 1991., zaradio je oko 40 milijuna dolara (otprilike 110 milijuna kada se uračuna inflacija) prije nego što je, zbog šokantne dijagnoze HIV-a, bio prisiljen prekinuti sportsku karijeru tijekom koje je osvojio pet naslova NBA prvaka te tri puta bio proglašen najkorisnijim igračem lige. U međuvremenu Magic je postao vjerojatno najpoznatija osoba koja se bori s tim opakim virusom. Učinio mnogo na ‘vidljivosti’ oboljelih od HIV-a kao i na naporima za pronalazak lijeka.

magic johnson

Tijekom igračke karijere zaradio je 40 milijuna dolara.FOTO: PROFIMEDIA

Magic Johnson već godinama zarađuje od ulaganja, tako da je još 2004. prodao lanac kina. A 2010. je prodao oko 100 lokacija Starbucksa koje imao u vlasništvu.

Johnson sada ima novac u “svemu, od NFT-a do CBD-a“, otkrio je Forbes, a također je i u odborima tvrtki Fanatics i Cameo.