HELLO
Domagoj Kukec

Taylor Swift vratila se na pozornicu u Brazilu dan nakon što je pomaknula svoj subotnji nastup.

Pjevačica je nastavila južnoameričku dionicu svoje Eras turneje na stadionu Nilton Santos u Rio de Janeiru u Brazilu.

U subotu je koncert Taylor Swift otkazan samo nekoliko sati prije nego što je trebala izaći na pozornicu zbog neuobičajene ekstremne vrućineu gradu. Temperatura u petak premašila je 39 stupnjeva Celzijusa, s vlagom većom od 70%, što je kombinacija koja je stvorila dojam da je 60 stupnjeva.

U postu na Instagramu napisala je rukom pisanu poruku u kojoj je pisalo: ‘Ovo pišem iz svoje svlačionice na stadionu’, podijelila je Taylor Swift na svojim Instagram pričama. ‘Odgodit ćemo večerašnji koncert zbog ekstremnih temperatura u Riju.’

koncert Taylor Swift

Dodala je, ‘Sigurnost i dobrobit mojih obožavatelja, kolega izvođača i ekipe mora i uvijek će biti na prvom mjestu.’

PROČITAJTE: Potpuno je lud za njom – Travis Kelce oduševio fanove Taylor Swift ovim potezom

Kasnije je organizator događaja Time for Fun otkrio u izjavi da je show pomaknut za ponedjeljak, a sve ulaznice za subotnju izvedbu ostaju važeće za novi datum.

Do odgode je došlo nakon što je dobitnica Grammyja potvrdila da je obožavateljica preminula uoči koncerta u petak. Time for Fun podijelilo je u objavi na X-u, nekadašnjem Twitteru, da je 23-godišnja Ana Clara Benevides Machado umrla nakon što se osjećala loše na mjestu događaja.

Prema objavi, koja je podijeljena na portugalskom jeziku, hitna pomoć pružila je pomoć Benevides Machado, a ona je umrla nakon što je prebačena u lokalnu bolnicu Salgado Filho.

‘Ne mogu vjerovati da pišem ove riječi, ali slomljena srca kažem da smo večeras izgubili obožavateljicu prije mog nastupa’, napisala je Taylor Swift.

koncert Taylor Swift

‘Ne mogu vam reći koliko me to shrvalo’, dodala je. ‘Imam vrlo malo informacija osim činjenice da je bila tako nevjerojatno lijepa i premlada.’

Taylor Swift, koja je napisala da je pogođena gubitkom, otkrila je da je ‘preplavljena tugom kad uopće pokuša razgovarati o tome’.

‘Sada želim reći da duboko osjećam ovaj gubitak i srce mi je uz njezinu obitelj i prijatelje’, napisala je. ‘Ovo je posljednja stvar za koju sam mislila da će se dogoditi kada smo odlučili ovu turneju dovesti u Brazil.’

PROČITAJTE: Osam čaša vode dnevno – Je li dovoljno u vrijeme ljetnih vrućina?

Tijekom te noći, Taylor Swift je više puta uhvaćena kamerom kako traži od osoblja stadiona da posjetitelje opskrbi vodom. U jednom trenutku je zastala usred svoje pjesme All Too Well kada je vidjela koliko je ljudima u publici teško zbog vrućine, te im je dodavala boce vode.

koncert Taylor Swift

Temperature su konačno popustile u nedjelju nakon velike vrućine u kombinaciji s opasno visokom razinom vlage — što je rekord za sredinu studenog u Riju.