HELLO
Domagoj Kukec

Prilično je poznato da je Kim Kardashian, prije nego što je postala poznata, stvorila unosan posao raspremajući i sređujući ormare svojih bogatih prijateljica.

Umjesto da baci ili donira njihovu neželjenu dizajnersku odjeću, Kim ju je prodala na eBayu i uzela dio zarade.

U intervjuu za Variety iz 2015., Kim je ispričala kako je počela živjeti od prodaje dizajnerske robe, otkrivajući da je sve počelo kada joj je njezin tata, Robert Kardashian, dopustio da kupi više pari dizajnerskih cipela dok je pokušavala pretvoriti dobit.

“Otkrila sam eBay i voljela sam kupovati”, rekla je tada za publikaciju. “Morala sam biti ograničena, nisam imala kreditne kartice. Kako da od ovoga napravim posao? Sjećam se da sam kupila ove Manolo Blahnik cipele koje su koštale 700 dolara.”

“Tata mi je dopustio da kupim pet pari”, nastavila je Kim. “Morala sam mu vratiti novac i to s  kamatama. Prodala sam svaki par na eBayu za 2500 dolara. Postala sam toliko opsjednuta da bih rasprodala stvari koje ne bih nosila.”

I dok je Kim sada jedna od najbogatijih i najslavnijih osoba na svijetu, te je čak stekla status milijarderke 2021., nije odustala od svoje sheme zarađivanja novca prije nego što je postala poznata.

Dokazujući da stare navike teško umiru, Kim i ostatak njezine slavne obitelji izbacili su posrednika kad su u listopadu 2019. izgradili cijelu web stranicu posvećenu prodaji njihove neželjene dizajnerske robe.

Kardashian Kloset opisuje se kao “luksuzna dizajnerska stranica za preprodaju odjeće koja donosi moderne i zabavne odjevne komade iz ormara poznate obitelji Kardashian-Jenner u vaš ormar.”

Prema web stranici, svaki komad naveden za prodaju je “ručno odabrao neki član obitelji”, a cilj je “podijeliti dio životnog stila obitelji Kardashian Jenner nudeći vam priliku da posjedujete jedinstvene komade.”

Predmeti za prodaju kategorizirani su prema članovima obitelji, sve Kimine sestre i mama imaju svoj pododjeljak. Tu je i “dječji” odjel koji prodaje odjeću koju su prije nosila djeca Kardashian-Jenner.

Dok se neka dječja odjeća prodaje za samo 20 dolara, većina artikala na web-stranici izuzetno je skupa, unatoč tome što su komadi rabljeni.

Kim Kardashian prodaje uprljanu torbu, internet joj se ruga

A nedavni popis na stranici naživcirao je obožavatelje, a Kim je prozvana da je prodala “prljavu” Hermès torbicu za 69 995 dolara.

Za Birkinicu od aligatorove kože navedeno je da je u “dobrom stanju”, ali opis upozorava da postoji “promjena boje na ručkama i donjim uglovima, te manje ogrebotine na metalu”.

Promjena boje je posebno vidljiva na pratećim fotografijama, a ručke krem ​​boje vidljivo su umrljane smeđom bojom.

Kim’s dirty Birkin
byu/barrahhhh inKUWTKsnark

Dijeleći fotografije na Redditu, jedan je užasnuti korisnik napisao: “Kimina prljava Birkinica može biti vaša za samo 70 tisuća dolara!” prije nego što je dodao: “Ozbiljno, koliko su financijski očajni? I zašto nikome nije čudno što ti ‘milijarderi’ prodaju svoju rabljenu odjeću?”

“Ovo je tako neugodno. Zašto ju ne restauriraju prije nego što ju prodaju?” upitao je drugi korisnik, na što je netko drugi odgovorio: “Treba provesti trideset sekundi brišući je mokrom krpom.” 

“Torba je sva izgrebana i bez sjaja, rubovi su istrošeni i pohabani, a promijenila je boju od šminke/fake tena. Svatko tko ovo kupi od njih je idiot, ne mogu se potruditi ni restaurirati je ni  pravilno uskladištiti”, napisao je još jedan.

Netko se drugi složio: “Imati hrabrosti navesti toliku cijenu sa svim promjenama boje na ručkama i istrošenosti na dnu i donjim uglovima.” Dok je drugi korisnik sažeo: “70 tisuća za prljavu vreću, zbogom!”

Kim još nije komentirala reakciju na svoju torbu, ali torba je još uvijek dostupna za kupnju po cijeni od 69 995 dolara plus poštarina od 14,95 dolara, ako ste zainteresirani.

druge vijesti