HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Poznata hrvatska voditeljica Ana Radišić za HELLO! Croatia se raspričala o svojim počecima i ljubavi prema sportu, podcastu u koji ulaže sate, dane i mjesece energije te zanimljivim detaljima iz privatnog života.

Omiljeno jelo koje joj sprema mama, parfem od kojeg se ne može odvojiti, tip tjelovježbe zbog kojeg je u top formi, mišljenje o ženama u politici i parlamentarnim izborima – doznali smo kako razmišlja poznata Riječanka koja stoji čvrsto na zemlji dok vodi podcast u oblacima.

Ana Radišić za HELLO: Otkad sam zakoračila u samostalnu priču moj život se sastoji od planiranja

Pozdrav, Ana, drago nam je što Vas ponovno možemo ugostiti na stranicama portala HELLO! Croatia. Kako se Vaša godina promijenila i što se sve dogodilo otkako ste prije godinu dana vodili naš event u  povodu pokretanja hrvatske verzije slavnog svjetskog portala?

Godina mi je, moram priznati, proletjela! Bila je ispunjena oblacima, njihovim rastom, završavanjem nekih poglavlja te otvaranjem novih. Izlaskom iz brojnih zona komfora, inozemnim iskorakom kroz gostovanje Robina Sharme te hrabrosti za nove poduzetničke korake. Osim poslovnih sfera i u onim privatnim sam uživala te punila baterije kroz putovanja, odmor, knjige i svoje “ljude”.

Krenula je i nova sezona Vašeg podcasta. Što najviše volite vezano za taj proces?

Polako četvrtu sezonu privodimo kraju. Bila je sjajna, inspirativna i izuzetno uspješna. Proslavit ćemo je velikim live podcastom i gala večeri 21. lipnja u zagrebačkoj Laubi gdje ćemo se maksimalno potruditi sve vas drage goste dovesti i odvesti u oblake!

ana radišić

Kako se pripremate za podcast, koliko Vam treba da osmislite pitanja i koliko često odskačete od zadanog scenarija?

Otkad sam zakoračila u svoju privatnu i samostalnu priču moj kompletan život se sastoji od planiranja. Od samih snimanja podcasta do njihove paralelne realizacije radi se danima, satima i mjesecima na planiranju ekstenzija podcasta, evenata i projekata poput zadnjeg koji smo snimali u Firenzi. Dobra organizacija isplaniranih projekata, sjajan tim i egzekucija istih moje su “dobro jutro“ svaki dan.

Kad biste sami gostovali u svom podcastu, koje biste si pitanje postavili? Biste li ponovili sve ovo?

Uvijek i zauvijek – da!

ana radišić

Kako biste opisali putanju svoje karijere, je li se za sad ostvarilo sve kako ste zamislili, koje su bile nedaće na putu, a što neočekivana pozitivna iznenađenja?

Ovaj moj medijski put traje posljednjih šesnaest godina i kad se osvrnem, uistinu je bio “školski”. Stepenicu po stepenicu uz veliku znatiželju, još veću hrabrost rasla sam i razvijala se kroz razne uloge. Od reporterstva do uredništva i autorstva da bih se odvažila onda i na samostalan let. Bilo je svega.

PROČITAJTE: Moj najveći životni učitelj – Ana Radišić se prisjetila sporta kojem je bila posvećena u školi

Lakoće u koracima, ali i spoticanja, mnogo. No svako zastajkivanje po putu bio je priprema za odraz koji nije mogao bez prethodno uloženog strpljenja i razumijevanja, za svaku situaciju i životnu te profesionalnu epizodu.

Bez obzira na popularnost, svaka javna osoba danas je izložena i komentarima na društvenim mrežama, kako pozitivnima, tako i negativnima. Kako se nosite s hejterima? Je li ignoriranje najbolji odgovor?

Apsolutno da.

ana radišić

Europska unija provodi projekte suzbijanja govora mržnje i online nasilja, a Europski parlament čak traži da se govor mržnje uvrsti na popis EU kaznenih djela, među ostalim i stoga što bi se u konačnici time mogle dodatno zaštititi određene ranjive skupine. Ima li potrebe za dodatnim djelovanjem EU-a u ovom području?

Definitivno podupirem zalaganje Europskog parlamenta. Ranjivi su oni na koje prve moramo misliti i zaštititi kada smo god u mogućnosti. To nam je osnovna i najvažnija zadaća. “Pomoći” ako smo u prilici pomoći i dati. Uvijek.

Nedavno ste se u svojoj objavi na Instagramu prisjetili školskih dana i košarke koju ste trenirali. Recite nam nešto više o tome, nedostaje li Vam taj sport i zaigrate li katkad i danas?

Košarka me odgojila. Cijelo djetinjstvo provela sam na košarkaškom terenu, naposljetku i u sportskoj gimnaziji. Utkala je u mene vrijednosti i disciplinu koje su mi danas osnova ponašanja i primjenjujem ih kako u profesionalnom tako i privatnom životu. Osim toga zavoljela sam sport i ne mogu zamisliti da nemam fizičke aktivnosti u svojoj rutini. Ono je zdravlje. Kako tijela tako i glave.

Kad smo kod sporta i fizičke aktivnosti – Vaša linija uistinu je besprijekorna. Kako je održavate i koji je Vaš omiljeni način tjelovježbe?

To je jednostavno način života. Od prehrane do redovitih odlazaka na treninge. To je navika koju obožavam.

Vježbate li jednakim tempom tijekom cijele godine ili ste kampanjac poput mnogih pa s početkom godine krećete na “pripreme za ljeto”?

Vježbam cijeli život. Izuzetno sam aktivna. Uvijek. Posljednjih par godina zaljubljena sam u stott pilates koji vježbam u centru “Body & mind” gdje paralelno radim na mišićima tijela, inteligentnim pristupom, a radim jako puno i na onom unutarnjem “glavi”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nick Joseph Grbin (@nick_februar)

Rodom ste iz Rijeke, pretpostavljamo da je i Vaša prehrana mediteranska. Kako izgledaju obroci u jednom Vašem tipičnom danu?

Odgojena sam poprilično mediteranski i na ribi. Jedem puno puta dnevno. Barem pet, šest obroka koji nisu preveliki, nikad nisam gladna i pijem puno vode i čajeva. Izbjegavam gluten, šećere i mlijeko.

Postoji li neko jelo koje vas podsjeća na obitelj, a koje danas i sami pripremate?

Mamin brudet od liganja. Nitko, nitko ga ne radi savršeno kao ona! Obožavam i tatine “ribe na gradele“. Ljeti volim provoditi vrijeme s njima u Raslini pored Šibenika i obožavam kada su na meniju… Vraćaju me u djetinjstvo.

Možete li nam otkriti koji je trenutno Vaš omiljeni parfem?

Byredo Bal’d Afrik već godinama.

Koji Vam je omiljeni kozmetički ili beauty tretman? Jeste li od onih žena koje za sve vole otići u salon ili od onih koji u beauty ritualima više uživaju kod kuće?

Obožavam odlaziti kod svoje doktorice Jelene Jakić koja je zadužena godinama za moje lice. Osim toga volim i “vježbati” Faceworkout kod sjajne Josipe Kusić.

Kako ovih dana izgleda Vaša skincare rutina? Što biste izdvojili kao najvažniju spoznaju koju ste naučili kad je njega kože u pitanju?

Čišćenje, čišćenje i dobra hidratacija te sjajan SPF u ovo sunčano doba, pogotovo!

Postoji li neki proizvod ili tretman u koji ste polagali velike nade, a koji Vas je razočarao?

Za sada ne!

Volite li političke serije poput skandinavske uspješnice „Borgen“ o karizmatičnoj danskoj političarki? Općenito, mislite li da ima dovoljno žena u politici ili – kao što je to upozorio Europski parlament ususret EU izborima u lipnju – trebamo mjere koje će omogućiti njihovu bolju zastupljenost?

Uvijek smatram da žene svojim vodstvom te načinom primjene i energijom usmjerenom na intuitivan način mogu voditi i usmjeravati zajednicu na kvalitetan rast i prosperirati možemo na zdrav način. Uvijek sam za to da se broj žena na takvim političkim mjestima i funkcijama poveća.

Zašto treba izaći na izbore za Europski parlament?

Želimo li demokraciju u pravom smislu riječi? Iskoristimo svoje pravo glasa. Time demokracija postaje snažnija i odluke koje se donose postaju legitimnije.

Proljeće je poznato kao najromantičnije vrijeme u godini. Kakvi ste kad se zaljubite?

Tada? Lebdim.

Bez puno razmišljanja – što Vam je najbitnija stvar u životu?

Zdravlje.

Kad ne biste bili voditeljica – koju biste karijeru odabrali?

Ovo što sam trenutno. Živim i radim ono što najviše volim. Vrijednosti koje živim odlučila sam promicati kroz ljude koji inspiriraju pod brendom svog imena i prezimena. Smatram da je podcast medij budućnosti ali na temeljima onog što smatram esencijom životnih postavki, koje se provlače i kroz sve njegove ekstenzije kao i izuzetno uspješne evente koje organiziramo. Sretna sam upravo onim gdje jesam te ljudima, suradnicima kojima sam okružena.

Kakvi su vaši planovi za 2024. godinu i očekuju li nas neka iznenađenja?

Jako puno sam toga ostvarila u prvoj polovici godine. Preostao nam je veliki rođendan u Laubi te nakon toga predivan projekt u Šibeniku 12. i 13. 7. posvećen Arsenu Dediću koji radim s Joškom Lokasom i Mislavom Donajem. Izuzetno sam sretna što smo se već polako približili realizaciji. S obzirom na tempo koji sam vodila od samog početka godine kada odradim sve projekte uzimam si dugo toplo ljeto do jeseni, a onda ćemo godinu privesti kraju uz oblake i projekte koje obožavam i koje planiram realizirati u sljedećoj godini.

druge vijesti