HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Omiljeni akcijski junak Chris Hemsworth duguje karijeru tome što je jedan od „dobrih dečki“ i izvan ekrana, a ne samo na njemu.

Chris Hemsworth odrastao je u siromaštvu

Marvelov Thor nedavno je napunio 40 godina i pojavljuje se u nekim od najgledanijih filmova na svijetu. Međutim, njegova motivacija da dođe do vrha nije bila slava već pomoć svojim roditeljima da se izbave iz duga koji su nagomilali odgajajući njega i njegovu braću.

Priznao je to dok je nedavno promovirao svoj novi film Extraction 2 u Madridu. Na pitanje što ga je motiviralo, otkrio je svoje obrazloženje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Odrasli smo bez novca, vrlo švorc. Mislio sam da bih mogao zaraditi nešto novca od glume i izvući svoje roditelje iz dugova i platiti kuću i pomoći prijateljima i obitelji. Mislim da je bitno ostati vjeran sebi. Ovo je moje jedino životno pravilo i to nikada neću promijeniti.”

Govoreći za španjolski El Pais, također je priznao da su ga profesije njegovih roditelja oblikovale kao osobu. Njegov otac Craig je socijalni radnik, a majka Leonie je učiteljica engleskog jezika.

Moji su roditelji godinama radili na zaštiti djece… Utjecaj mojih roditelja i ono s čime sam odrastao u tom okruženju — ta motivacija bila je velika inspiracija. Moramo ostaviti po strani vlastitu osobnu dobrobit kako bismo pomogli drugima.”

Njegova želja da pomogne obitelji bila je ono što ga je održalo kad je razmišljao o prestanku glume nakon male uloge u filmu Star Trek iz 2009. godine.

Chris Hemsworth je isplatio sve očeve dugove

Rekao je za časopis Men’s Health: “Htio sam prestati. Postajao sam sve tjeskobniji, do te mjere da nisam mogao iskoristiti tu energiju”, priznao je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chris Hemsworth (@chrishemsworth)

Oduvijek sam želio glumiti, a jedna od prvih stvari koje sam htio učiniti kada sam dobio novac bila je isplatiti kuću svojih roditelja. Jednom sam pitao tatu kada je mislio da će to isplatiti, a on je rekao: ‘Iskreno, vjerojatno nikad’. Većina ljudi tako živi i želio sam to promijeniti.”

Njegov brat Liam 2015. otkrio je da je Chris već tada postigao cilj. U razgovoru za The Independent objasnio je da je Chris nazvao njihova oca i rekao mu da pogleda svoj bankovni račun.

Otac je rekao: ‘Ne znam kako bih se osjećao. Otkako sam otišao od kuće imam dugove i mislio sam da ću ih otplaćivati sve dok ne umrem“.

Chris ima i svoju obitelj – od 2010. u braku je sa španjolskom glumicom Elsom Pataky. Imaju devetogodišnje blizance Sashu i Tristana te 11-godišnju kći Indiju.