HELLO
Stipe Vukšić

Nekada se čini da u Hollywoodu ima toliko skandala da ih je teško sve popratiti. Neki holivudski skandali ostavili su toliko traga da ih svi znaju, ali neki su zaboravljeni. Ovo je naš izbor holivudskih skandala koje ste vjerojatno zaboravili, ali koji i dalje muče neke ljude.

Koliko ih se sjećate?

Ovo su grozni holivudski skandali koji su danas slabo poznati

Mark Wahlberg danas je jedna od najvećih holivudskih zvijezda. Ipak, postoji mračna tajna vezana uz njega. Odnosno, nije baš tajna, s obzirom na to da je javnosti poznata.

holivudski skandali

Dok je bio mladić Mark Wahlberg je iz rasističkih razloga teško ozlijedio dvojicu Vijetnamaca.FOTO: Profimedia

Davnih 80-ih, dok je odrastao na području Bostona, Wahlberg, tada tinejdžer, optužen je za više zločina iz rasne mržnje. Najgori incident dogodio se 1988, kada je Mark, nadrogiran PCP-om, napao dva Vijetnamca. Jednoga je nazvao „vijetnamskim g****m“ prije nego što ga je udario i onesvijestio drvenom palicom, dok je drugom čovjeku iskopao oko.

Wahlberg je optužen i osuđen na dvije godine zatvora. No, odslužio je samo 45 dana kazne. Godine 2014. tražio je pomilovanje, ispričavajući se za svoje postupke u mladosti, ali je kasnije odustao od zahtjeva 2016. Rekao je za Guardian 2020. da je navodno “obavio posao” da ispravi stvari.

holivudski skandali

Jon Hamm sudjelovao je u nasilnoj inicijaciji na koledžu.FOTO: Profimedia

Jon Hamm proslavio se ulogom u seriji Mad Men koja ga je pretvorila u seks simbol i jednog od najboljih televizijskih glumaca. I on ima mračnu tajnu iz mladosti, točnije iz studentskih dana.

Dok je 1990. studirao na Sveučilištu Texas, Jon je sudjelovao u vrlo nasilnoj ceremoniji „hazinga“ odnosno maltretiranja koje kao obred inicijacije prolaze novi članovi popularnih studentskih bratstava ili sestrinstava.

Hamm i njegovi prijatelji su pretjerali tijekom ceremonije za jednog novog člana. Zapravo, bilo je toliko nasilno da je incident doveo do kaznenih prijava i trajnog raspuštanja bratstva.

Žrtva, Mark Allen Sanders, rekao je da je bio teško pretučen, da su mu zapaljene hlače te da je prisiljen da hoda dok mu je za genitalije bio zavezan čekić. Jon Hamm je u incidentu sudjelovao “do samog kraja“, a Sanders se ispisao s fakulteta. U jednom intervjuu od prije nekoliko godina glumac je tvrdio da je cijela priča prenapuhana.

holivudski skandali

U vrijeme svoje najveće slave u 80-ima Matthew Broderick ubio je dvije žene u prometu.FOTO: Profimedia

Matthew Broderick bio je 1980-ih jedna od najvećih mladih filmskih zvijezda, ali rijetki se sjećaju da je slavni glumac – dvostruki ubojica.

Dok je bio u Sjevernoj Irskoj na snimanju jednog filma 1987., Matthew se vozio sa svojom tadašnjom djevojkom Jennifer Grey kada je, vjerojatno zaboravivši da se u Britaniji vozi lijevom stranom ceste, prešao u suprotni trak. Zabio se u auto iz suprotnoga smjera. Obje putnice iz drugoga auta, kći i majka, poginule su na mjestu, a Broderick je mjesec dana proveo u bolnici s teškim ozljedama. Iako je isprva tužiteljstvo tražilo pet godina zatvorske kazne, glumac se izvukao samo s novčanom kaznom od 100 funti.

Ovi holivudski skandali danas su gotovo zaboravljeni

Alec Baldwin danas je u pravnim problemima zbog toga što je na snimanju filma slučajno ubio snimateljicu, ali to nije prvi skandal koji se veže uz njega.

holivudski skandali

Kada je 2007. Alec Baldwin brutalno izvrijeđao svoju kći Ireland, ona je imala samo 11 godina.FOTO: Profimedia

Godine 2007. Baldwin je izgubio pravo na posjećivanje svoje kćeri Ireland, koju je dobio u braku s Kim Basinger, kada su Kimini odvjetnici podijelili “prostu“ glasovnu poruku koju je ostavio kćeri.

E! News u to je vrijeme napisao: “Na snimci je Baldwin vrištao na Ireland jer je odbila odgovoriti na njegov poziv, nazivajući djevojčicu ‘nepristojnom, nepromišljenom svinjom’. […] Baldwin se odmah ispričao i počeo raditi na popravljanju svog imidža.” Ireland je tada imala jedanaest godina. Kasnije su se pomirili.

Što se tiče neprikladnih ljubavnih veza, o njima bi se mogla napisati cijela knjiga, a ne samo članak. Od ranih dana Hollywooda moćni muškarci, ali i neke žene, vole mnogo mlađe partnere, a nekada i na granici legalnosti. Charlie Chaplin čak je tri puta ženio tinejdžerice dok je bio odrasla osoba, a vrhunac je bio kada je kao 53-godišnjak oženio svoju posljednju suprugu, Oonu O’Neill, koja je svega nekoliko tjedana ranije proslavila 18. rođendan. Par je imao osmero djece i ostao skupa do njegove smrti.

Među recentnijim glumačkim zvijezdama koje su u nekom trenutku plesale na granici sa svojim vezama, izdvojit ćemo nekoliko imena.

holivudski skandali

Paul Walker sa svojom je posljednjom djevojkom bio u vezi od njezine 16. godine. On je tada imao 33.FOTO: Profimedia

Kada je glumac Paul Walker tragično preminuo u prometnoj nesreći 2013. u dobi od 40 godina, mnogi su mediji pisali o njegovoj posljednjoj partnerici, Jasmine Pilchard-Gosnell (tada 23) s kojom je bio sedam godina u vezi. Ono što je tada mnogima promaklo bila je implikacija da to znači da su vezu počeli kada je njoj bilo 16 godina, a njemu 33.

Don Johnson i Melanie Griffith vjenčali su se 1976. kada je njemu bilo 27 godina, a njoj 18. Par je počeo živjeti zajedno tri godine ranije, kada je njoj bilo svega 15 godina, a upoznali su se još ranije, kada je Don glumio u filmu s majkom tada 14-godišnje Melanie.

Njihov prvi brak trajao je svega šest mjeseci, a desetak godina kasnije ponovno su se vjenčali, da bi se konačno razveli nakon sedam godina.

holivudski skandali

Melanie Griffith i Don Johnson počeli su živjeti skupa kada je njoj bilo samo 15 godina.FOTO: Profimedia

Tijekom velike popularnosti svoga sitcoma Seinfeld, Jerry Seinfeld bio je otprilike četiri godine u vezi sa Shoshannom Lonstein, koja je na početku njihove veze imala 17 godina. Slavni je komičar imao 38. Iako je isprva negirao vezu, Jerry ju je priznao javnosti nakon što je njegova partnerica napunila osamnaest. Kasnije se pravdao da je to jedini put u životu da ga je privukla toliko mlađa partnerica.

druge vijesti