HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Daniel Radcliffe konačno je prekinuo šutnju nakon kontroverznih stavova J. K. Rowling o pravima transrodnih osoba.

Glumac (34) posljednji se put osvrnuo na spisateljičine problematične primjedbe o zajednici 2020., kada se ispričao za ‘boli’ koju su njezine riječi prouzročile prije nego što je također napisao esej za LGBTQ+ organizaciju, The Trevor Project.

Radcliffe, zajedno sa svojim kolegama Emmom Watson i Rupertom Grintom, javno je podržao trans osobe nakon što je Rowling podijelila poveznicu na članak pod naslovom Opinion: Creating a more equal post-COVID-19 world for people who menstruate u lipnju te godine.

Daniel Radcliffe J. K. Rowling transrodnost transfobija trans

U svom eseju za The Trevor Project napisao je: “Transrodne žene su žene.

“Svaka suprotna izjava briše identitet i dostojanstvo transrodnih osoba i protivi se svim savjetima profesionalnih zdravstvenih udruga koje imaju daleko više stručnosti o ovoj temi od Jo ili mene.”

J. K. Rowling i Daniel Radcliffe u svađi zbog trans ljudi

Ali u travnju, tri godine nakon izvorne internetske svađe, Rowling je ponovno pokrenula rat riječima.

Autorica (58) rekla je obožavateljima da je ne zanima zakopati ratnu sjekiru i oštro je osudila slavne osobe koje su se priklonile pokretu kojemu je namjera narušiti teško stečena prava žena‘.

To se dogodilo nakon što je Rowling podijelila svoju reakciju na objavljivanje neovisnog pregleda NHS -ovih usluga rodnog identiteta za djecu i mlade u Ujedinjenom Kraljevstvu , koje je tijekom četiri godine provodila dr. Hilary Cass.

No, dok je detaljno opisivala svoj bijes zbog različitih odgovora na kritiku, završila je raspravljajući o svojim sada nepostojećim vezama sa zvijezdama serijala o Harryju Potteru.

PROČITAJTE: J. K. Rowling nema problem otići u zatvor zbog transrodnih ljudi

Radcliffe je sada prvi put odgovorio na Rowlingine komentare u novom intervjuu za The Atlantic.

Objasnio je da ga sve to ‘čini jako tužnim’ i razgovarao o poteškoćama s kojima se suočio dok se pomirio s činjenicom da žena koja ga je vjerojatno proslavila ima tako kontroverzna stajališta prema trans zajednici.

Daniel Radcliffe J. K. Rowling transrodnost transfobija trans

Glumac je također otkrio da s Rowling nije razgovarao nekoliko godina.

Radcliffe je rekao: “To me čini stvarno tužnim, u konačnici, jer gledam osobu koju sam upoznao, vrijeme kada smo se sreli, i knjige koje je napisala, i svijet koji je stvorila, i sve to za mene je tako tužno.”

“Očito se Harry Potter ne bi dogodio bez nje, tako da se vjerojatno ništa u mom životu ne bi dogodilo ovako kako jest bez te osobe.”

“Ali to ne znači da stvari u koje istinski vjeruješ duguješ nekom drugom cijeli svoj život.”

druge vijesti