HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Organizatori 69. Splitskog ljeta za samo je finale sačuvali su predstavu Gazdarica, koja je oduševila Splićane i sve druge posjetitelje otvorenog dvorišta kazališta HNK.

Predstavu Gazdarica, Carla Goldonija i Petera Turrinija, izvela je Drama Hrvatskog narodnog kazališta, a režirao ju je Samo M. Strelec.

Naslovnu ulogu krčmarice Mirandoline igrala je Petra Kovačić Botić, a ostale uloge tumačili su Pere Eranović, Duje Grubišić, Donat Zeko, Mijo Jurišić, Nikša Arčanin i Tajana Jovanović.

Siva haljina Ane Gruice okretala je glave

Na izvedbi predstave pojavila su se brojna lica s hrvatske glumačke scene, među kojima je bila i Ana Gruica.


Uvijek glamurozna Ana Gruica blistala je u predivnoj haljini golublje sive boje s izvezenim detaljima, koju je upotpunila ponovno modernim sandalama s remenčićima u bež boji. Za toplu ljetnu večer uz kazališnu predstavu, Ana je odabrala frizuru sa skupljenom kosom uz koju su do izražaja došle viseće naušnice.

Siva haljina Ane Gruice

Na svom Instagram profilu Ana Gruica objavila je dvije fotografije te napisala: “Promjena slika. Tekst isti. Sa sinoćnje dramske premijere Gazdarica. Splitsko ljeto 2023”

Haljina Ane Gruice kao idealan izbor za posljednju večer

Anu Gruicu i njezine sugrađane oduševila je izvedba predstave koja govori o pobjedi pohlepe i novca nad ljubavi.

U maestralnoj adaptaciji remek-djela Carla Goldonija, neudata i samouvjerena Mirandolina, vlasnica gostionice u Firenci, svakodnevno se suočava s neobičnim problemom – kako se riješiti napasnih muškaraca koji se neumorno vrte oko nje. Za njezinu naklonost natječu se imućni grof koji je pokušava osvojiti skupim darovima, osiromašeni, ali slatkorječiv markiz te konobar Fabrizio, sitni napuljski prevarant koji osvaja proleterskim šarmom. Jedino vitez de Ripafratta odolijeva čarima fatalne gostioničarke. Upravo on postaje nova meta Mirandoline koja koristi sve vještine zavođenja kako bi pridobila naklonost viteza. Unatoč njegovom odbijanju, ona uspijeva osvojiti njegovo povjerenje “jer je jedina žena na svijetu s kojom se može razgovarati”. Uskoro se i on pridružuje krugu muškaraca koji se natječu za naklonost gazdarice, izvodeći smiješni vašar muške taštine.

druge vijesti