HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Fran Drescher smatra da legendarna serija “Dadilja”, u kojoj je glumila izrazito židovski lik, ni danas ne bi imala nikakvih problema, unatoč porastu antisemitizma 2024. godine.

Mislim da su se svi identificirali s tom serijom”, rekla je u nedavnom intervjuu za Page Six na godišnjoj večeri dopisnika iz Bijele kuće, koja je održana u hotelu Hilton u Washingtonu, ispred kojega su se okupili propalestinski prosvjednici nezadovoljni reakcijom predsjednika Bidena na rat u Gazi.

Danas 66-godišnja glumica također je istaknula uspjeh serije u muslimanskim zemljama.

Fran Drescher misli da je poruka Dadilje univerzalna i još danas aktualna

Bili smo vrlo gledani na cijelom Bliskom istoku“, dodala je. “U svim arapskim zemljama, Jordanu, Egiptu i Emiratima.”

Drescher kaže da je sitcom, koji se prikazivao od 1993. do 1999., bio popularan jer je “nadilazio religiju” i svi ljudi su se mogli “poistovjetiti” s njim.

fran drescher

Serija Dadilja išla je od 1993. do 1999.FOTO: Profimedia

Globalna poruka serije bila je da nije važno kako izgledaš i kako zvučiš, važno je što imaš u srcu i mislim da je to poruka koja djeluje u svakom desetljeću”, rekla nam je.

Predsjednica glumačkoga sindikata SAG-AFTRA dodala je da je bilo teško dobiti glavnu ulogu u seriji.

Fran Drescher inzistirala je da Dadilja bude Židovka poput nje

Bila sam prva židovska glumica koja je glumila u primetime seriji u kojoj je igrala izrazito židovski lik od 1948. (Gertrude Berg glumila je u ‘The Goldbergs’). Za Dadilju su mi isprva rekli da misle da bi bila uspješna kad bi bila Talijanka, a ne Židovka.”

No odbila je promijeniti identitet lika.

fran drescher

Fran Drescher ponovno je relevantna kao predsjednica glumačkoga sindikata koji je prošle godine štrajkao.FOTO: Profimedia

Ispričala je: “Pomislila sam: ‘Uvijek bih žalila da to napravim. Znam da ovaj lik treba biti poput mene i svih bogatih i prekrasnih žena uz koje sam odrasla.'”

Drescher je rekla da su ona i njezin tadašnji suprug i producentski partner, Peter Marc Jacobson, “skupili hrabrost i rekli: ‘Ne, Fran Fine mora biti Židovka’.”

druge vijesti