HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Drake Bell, nekadašnja zvijezda Nickelodeonove dječje serije Drake & Josh, prvi je put javno progovorio o tome da ga je vokalni trener Brian Peck više puta zlostavljao dok je bio dijete.

Ova izjava dolazi kao dio Bellovog pojavljivanja u četverodijelnom dokumentarnom serijalu na kanalu Investigation Discovery, pod naslovom Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV, koji otkriva otrovnu i opasnu stranu iza nekih od najlegendarnijih dječjih emisija kasnih 1990-ih i ranih 2000-tih, od kojih je mnoge producirao Dan Schneider.

Drake Bell bio je zlostavljan – učinio je to čovjek koji ga je trebao učiti glumi

Brian i ja postali smo jako bliski jer smo imali mnogo istih interesa, što je, gledajući unatrag, vjerojatno bilo proračunato“, kaže Bell, sada 37-godišnjak.

Bell je počeo glumiti u dobi od 5 godina, usred razvoda njegovih roditelja. Nakon što je uglavnom radio u reklamama i malim TV ulogama, 1999. dobio je glumački posao u Nickelodeonovoj seriji The Amanda Show. Sljedeće godine, prvog dana druge sezone serije, Drake je upoznao Briana Pecka, vokalnog trenera koji se s njim sprijateljio i htio pozvati ga u svoju kuću na satove glume.

Nakon nekog vremena, Drakeov otac, Joe Bell, izrazio je zabrinutost producentima i rekao da mu je nelagodno zato što je Peck, koji se također pojavljivao na ekranu kao “Pickle Boy”, uvijek u blizini njegova sina. Veza između Pecka i njegovog sina nije dobro sjela Joeu, a kada je to ponovno spomenuo, tvrdi da je bio “izopćen” na setu i “povukao se”.

Peck je kasnije postao Bellov menadžer, uzrokujući razdor između Bella i njegova oca. Peck bi često pratio Bella na glumačke audicije u Los Angelesu, a one su često bile više od sat vremena udaljene od Bellova doma. Drake je zbog udaljenosti često morao prenoćiti u Peckovoj kući, no jedne noći sve se promijenilo.

drake bell

Brian Pack ulovljen je od strane paparazza na cesti malo nakon što ga je Drake Bell javno imenovao kao svog silovatelja. Peck sada ima 63 godine.FOTO: Profimedia

Spavao sam na kauču na kojem sam inače spavao i probudio sam se uz njega… Otvorio sam oči i probudio se, a on me je… seksualno napastovao”, kaže Bell, koji je tada imao 15 godina. “Smrznuo sam se, bio sam u potpunom šoku i nisam imao pojma što učiniti ili kako reagirati.”

Znate, kad god sam imao audiciju ili kad god sam trebao raditi na dijalozima ili bilo čemu, nekako sam završio u Brianovoj kući,” nastavlja Bell. “I samo je postalo gore, i gore, i gore, i gore, i jednostavno sam bio zarobljen. Nisam imao izlaza. Zlostavljanje je bilo opsežno i postalo je prilično brutalno.”

Drake Bell cijeli je život obilježen zlostavljanjem kad je bio mali

Bell kaže da se zlostavljanje dogodilo više puta – i da nikada nije zaboravio što mu se dogodilo.

Često se osvrnem na to vrijeme i pitam se kako sam, zaboga, preživio“, kaže. “Sjećam se svih zlostavljačkih događaja, ali sve izvan toga mi je jako mutno, što je šteta jer sam doživio mnogo velikih stvari u mom životu i karijeri. Ali to je bilo toliko zasjenjeno i uništeno onime što sam nosio iznutra da mi je bilo jako teško.”

drake bell

Drake Bell bio je slavan kao dijete i tinejdžeri u 2000-ima.FOTO: Profimedia

Godine 2004., u vezi s Bellovim slučajem, Peck se izjasnio da ne osporava optužbu za oralnu kopulaciju s maloljetnikom mlađim od 16 godina, kao i optužbu za izvođenje razvratne radnje s 14- ili 15-godišnjakom. Identitet Bella kao žrtve tada nije objavljen. Peck je proveo 16 mjeseci u zatvoru i registriran je kao seksualni prijestupnik.

Slomljen onim što je preživio, Bell kaže da je počeo piti i drogirati se. (2021. Bell je priznao krivnju za dvije optužbe za nedolično seksualno ponašanje s maloljetnicama te je osuđen na dvije godine uvjetne kazne i društveno koristan rad.)

U izjavi za People, Nickelodeon je rekao: “Sada kada je Drake Bell otkrio svoj identitet kao tužitelja u slučaju iz 2004., užasnuti smo i ožalošćeni saznanjem o traumi koju je proživio, te pohvaljujemo i podržavamo snagu potrebnu da krene naprijed.”

druge vijesti