HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Čovjek koji nije mogao šutjeti (eng. The Man Who Could Not Remain Silent) kratki je dramski film redatelja Nebojše Slijepčevića, objavljen 2024. godine. Film je premijerno prikazan na Filmskom festivalu u Cannesu 2024., gdje je osvojio Zlatnu palmu za najbolji kratki film.

U filmu, među ostalima, glume Goran Bogdan i Robert Ugrina. Radnja filma odvija se 1993. u ratom pogođenoj Bosni i Hercegovini. Putnički vlak na liniji Beograd-Bar zaustavljaju paravojne snage u akciji etničkog čišćenja. Dok odvode nevine civile, samo jedan od petsto putnika usuđuje im se suprotstaviti.

Čovjek koji nije mogao šutjeti oduševio i Franku Batelić

“Sinoć je u Cannesu hrvatski film ušao u povijest – prva Zlatna palma za hrvatski film dodijeljena je Nebojši Slijepčeviću za Čovjek koji nije mogao šutjeti. Čestitamo našim prijateljima na senzacionalnom uspjehu! Čast nam je što ćemo film prikazati na 17. FMFS-u i jedva čekamo ekipu dočekati u Splitu!”, napisao je Instagram profil Festivala mediteranskog filma uz fotku Nebojše Slijepčevića.

I slavna hrvatska pjevačica Franka Batelić čestitala je redatelju. Otkrila je da je objašnjavala svojem sinu Viktoru da je otac njegovog vrtićkog prijatelja, Nebojša, “opasna faca”.

Čovjek koji nije mogao šutjeti

“Objašnjavam Viktoru da je tata od njegovog vrtićkog prijatelja opasna faca”, napisala je Franka, te dodala: “Čestitke Nebojši i cijeloj ekipi!”

druge vijesti