HELLO
Stipe Vukšić

Chiara Ferragni najpopularnija je influencerica u Italiji, pa i šire. Talijanka ima više od 29,5 milijuna pratitelja na Instagramu, ali je trenutno u velikim problemima.

Popularnu influencericu stavili su pod istragu tužitelji koji istražuju navodnu dobrotvornu prodaju tradicionalnih božićnih kolača s njezinim logotipom.

Chiaru je talijansko antimonopolsko tijelo prošlog mjeseca već kaznilo s milijun eura. Agencija je rekla da je njezina tvrtka navela potrošače da vjeruju da će prodaja markiranih kolača Balocco pandoro rezultirati dobrotvornim prilogom bolnici u Torinu.

Prevara teška milijune eura

Talijanska novinska agencija LaPresse izvijestila je 8. siječnja da je milanski tužitelj Eugenio Fusco stavio Chiaru i voditeljicu slastičarske tvrtke Alessandru Balocco pod istragu zbog teške prevare. Ferragnijin glasnogovornik potvrdio je vijest.

chiara ferragni prevara

Nakon što je počela kao modna blogerica, Chiara je toliko napredovala da sada ima i svoj brend i trgovine.FOTO: Profimedia

Razvoj situacije je uslijedio nakon tjedana polemike oko skandala “pandoro-gate” i pitanja o odnosu između influencera i proizvoda za koje su plaćeni da ih promoviraju, posebno kada su uključene tvrdnje o dobrotvornim donacijama.

U izjavi od 8. siječnja, nakon objave da je sada službeno pod istragom, Ferragni je rekla da je smirena i da vjeruje institucijama.

Chiara Ferragni uvjerena je da nije ništa kriva

Mirna sam jer sam uvijek postupala dobronamjerno i sigurna sam da će se to pokazati u istrazi koja je u tijeku”, stoji u priopćenju. “Imam puno povjerenje u rad pravosuđa i u svoje odvjetnike. Odmah sam se stavila na raspolaganje za suradnju i u najkraćem mogućem roku ću razjasniti svaki detalj onoga što se dogodilo.”

Ferragni je karijeru započela kao modna blogerica, a zatim je počela prodavati odjeću, modne dodatke i šminku pod vlastitim brendom. Također je u upravnom odboru luksuzne modne grupe Tod.

chiara ferragni prevara

Chiara Ferragni uvjerena je da će dokazati da je nevina.FOTO: Profimedia

U videopostu na Instagramu prošlog mjeseca, nakon što ju je agencija novčano kaznila, Ferragni je rekla da nije imala dovoljan nadzor nad komunikacijama koje okružuju prodaju pandoro kolača marke Balocco s njezinim logotipom te da više neće povezivati dobrotvorni rad s komercijalnim aktivnostima.

Ferragni se ispričala i rekla da će donirati milijun eura bolnici Kraljice Margherite u Torinu kako bi svoju ispriku učinila “konkretnom“, ali je rekla da će osporiti samu kaznu.