HELLO
HELLO! #HelloItsMe

Antonia Ćosić omiljena je voditeljica koja osvaja srca obožavatelja. U novom videu objavljenom na Instagramu također je ostavila bez daha.

Antonia se prisjetila projekta Bijeli ljiljani.

Festival mentalnog zdravlja Bijeli ljiljani ima cilj javnosti na razne načine približiti važnost brige o održavanju mentalnog zdravlja.

Bijeli ljiljani predstavljen je 9. siječnja u zagrebačkoj Laubi izložbom fotografija štićenika Doma za odrasle osobe Lobor-grad. Prvi put u povijesti, skrbnici su odobrili snimanje 190 štićenika doma s ciljem destigmatizacije psihičkih poremećaja i bolesti.

Ideja projekta krenula je od voditeljice Antonije Ćosić, koja se udružila s fotografkinjom Duškom Stepanov.

Antonia Ćosić osvrnula se na projekt Bijeli ljiljani

Priče štićenika Doma za odrasle osobe Lobor-grad obrađuje dokumentarac Bijeli ljiljani, iza kojeg stoji upravo slavna voditeljica Antonia Ćosić.

Dokumentarac prati živote štićenika doma, njihov život, tragedije koje su ih zadesile.

PROČITAJTE: Dama s biserima – Mila Elegović posjetila hvale vrijedan festival Bijeli ljiljani

“Moram ti priznati da najtužnije prizore iz Lobor-grada nisam stavila u svoj dokumentarni film. Dok gledaš prekrasne kadrove s otvorenja izložbe Bijeli ljiljani, ispričat ću ti o groblju koje sam vidjela u Lobor-gradu: ustanovi za najteža psihička oboljenja u Hrvatskoj. To je groblje na kojem nemaju svi grobovi ime i prezime. Naime, prije 30, 40, 50 godina obitelji bi došle i ostavile svoje rođake, sinove, kćeri tamo u Lobor-gradu i otišli bi… Nekad se nije znalo koja su imena i prezimena bolesnika pa bi bili pokapani tako… To je možda najtužnije nešto što sam ikad vidjela i baš zato smo htjeli da ljudi koje zovemo “poznati”, “celebrity”, “javne ličnosti” budu s korisnicima Lobor-grada na otvorenju i da zajedno dijele taj trenutak. Kakav je to napredak za naše društvo! A na kraju su korisnici i zapjevali! Nekad bez imena… DANAS im se javno zapljeskalo na hrabrosti”, otkrila je Antonia Ćosić.

druge vijesti