HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

U svijetu mirisa, parfemi s vanilijom uistinu su kategorija za sebe. Nekoć su mirise s vanilijom nosile uglavnom tinejdžerice, no zahvaljujući sve profinjenijim varijantama, ali i raznim TikTok trendovima popu bež estetike, postali su popularniji no ikad među ženama raznih dobnih skupina. Neki kažu da žene obožavaju mirise s vanilijom jer pružaju osjećaj topline, poput zagrljaja, a drugi jer su izuzetno ženstveni i jer ih muškarci obožavaju.

Kako god bilo, ako ste fan ovakvih mirisa sigurno vas zanima kakve će promjene doživjeti u 2024. godini.

Parfemi s vanilijom postaju nešto ozbiljniji i kompleksniji

U 2023. godini neki od najpopularnijih parfema s vanilijom bili su Kayali Vanilla 28, le Labo Tonka 25, Maison Mairgiela By The Fireplace i Byredo Vanille Antique, a Muglerov Alien vječni je klasik za one koje žele mirisati avangardno. Naravno, tu su i pristupačni mirisi iz Zare ili brenda Victoria’s Secret čija se izdanja s vanilijom prodaju brzinom munje, a i brojni drugi kozmetički brendovi koji u svojoj ponudi imaju i mirise s tim slatkastim začinom.

PROČITAJTE: TikTok kaže – Ovo je bio najtraženiji parfem s vanilijom u 2023. godini

U 2024. parfemi s vanilijom kreću na novu razinu pa će ih se sve više spajati s težim, gurmanskim ili orijentalnim notama.

Gurmanski mirisi nisu ništa novo, no noviji parfemi s vanilijom biti će manje slatki, a više profinjeni ponekad i neobični.

Eksplozivno najavljen Vanilla Sex Toma Forda koji sadrži baršunaste note vanilije uparene s  karamelom, medom, sandalovinom i tonkom odličan je primjer “vanilije s neočekivanim obratom”, a miris Sweet Taboo Chrisa Collinsa s notama vanilije, kardamoma, kakaa, kave i zrnima tonke sofisticiran je primjer nove generacije ovakvih mirisa.

Još jedan slatki sastojak ulazi u priču!

Parfemi s vanilijom miješat će se s osvježavajućim notama mandarine ili pak neočekivanim notama kože i kave, a predviđa se veliki boom još jednog sličnog, slatkog sastojka.

Riječ je o medu koji bi mogao veliki nadolazeći hit u svijetu parfema.

Upravo je tako pri stvaranju mirisa Cé Noir Eau de Parfum razmišljala i Beyonce, kojoj je upravo med ključna nota najnovijeg parfema.

druge vijesti