HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Zajedno s bijelim sjenilom, tamnom olovkom u unutarnjem dijelu kapka i sjajilima za usne, u modu se vratio i smokey eye look. Ovaj make up look u dvijetisućitima je bio iznimno popularan, no tada se nanosio toliko nonšalantno da je često davao dojam “rakuna”, što je zapravo bio i popularan emo look. Smokey eye današnjice puno je profinjeniji i nosi se samo u večernjim prigodama pa je vrijeme da svladate i tu tehniku koja će vam u važnim prigodama dati izgled prave zavodnice.

mokey Eye Look šminka make up šminkanje smokey eye look 2024

Kako napraviti Smokey Eye look?

Blendanje je ključno za postizanje savršenog smokey eye looka.

U 2024. vrlo je važno da make up odaje dojam da ste pedantni i vješti pa greške koje su se ponavljale u dvijetisućitima, kad je bilo dovoljno ovlaš nanijeti tamno sjenilo oko oka, više nisu prihvatljive.

smokey eye look

Ako se odlučite na ovakav način šminkanja, ostavite si dovoljno vremena za šminkanje i naoružajte se strpljenjem i pravim priborom – od sjenila preko četkica do dobre maskare.

Klasičan smokey eye look podrazumijeva smeđe ili sive nijanse sjenila, dok se crno sjenilo predlaže samo profesionalcima. Ljubičasta i tamnozelena varijanta također mogu izgledati izvrsno, no uvijek birajte hladne nijanse kako ne biste izgledali kao da ste bolesni.

Prije šminkanja, pažljivo dotjerajte obrve i prozračnim korektorom prekrijte podočnjake.

Smokey Eye Look šminka make up šminkanje smokey eye look 2024

Klasični smokey eye look korak po korak

  1. Započnite sa sjenilom srednjeg tona preko pregiba i iznad kapka kako biste stvorili bazu.
  2. Iscrtajte oči tamnom olovkom u obliku koji vam najbolje pristaje i izblendajte ju kistićem kako biste dobili taj željeni, zagasit izgled.
  3. Na pregib kapka krenite nanositi tamnije sjenilo mekanim kistom.
  4. Dobro izblendajte pregibe.
  5. Ispod obrve i u kut oka nanesite malo highlightera ili sedefastog bijelog ili bež sjenila i ponovno izblendajte.
  6. Nanesite maskaru.
  7. Pogledajte se u ogledalo i popravite sve što vam se ne sviđa uz štapić umočen u micelarnu vodicu, a zatim zagladite rubove uz malo korektora – ako je potrebno.

druge vijesti