
Njega tetovaža: Tajne očuvanja boje i teksture kože, ali što dermatolozi misle o tome?
Tetovaže su više od umjetnosti na koži – one su osobni pečat, odraz unutarnjih svjetova i vanjski izraz identiteta.
07 studenoga 2025

Čokolada? Kako nešto tako ukusno može uzrokovati bore? Novi NIVEA Q10 Expert Dual Action serum donosi objašnjenje i rješenje.
Jeste li ikad čuli za glikaciju? A jeste li znali da upravo zbog prekomjernog uživanja u slatkišima i čokoladi možemo ubrzati proces starenja lica? Novi NIVEA Q10 Expert Dual Action serum djeluje upravo na te duboke bore nastale zbog procesa glikacije, i vraća kazaljke na satu unatrag zahvaljujući najvećoj koncentraciji koenzima Q10 i tehnologiji GLYCOSTOP.
Neke su anti-age proizvode koristile uglavnom žene “u zlatnim godinama”, a danas je takva njega poželjna i u mlađoj dobi zbog brojnih faktora koji utječu na prijevremeno starenje kože. Štetne sunčeve zrake, pretjerano izlaganje ekranima, pušenje električnih cigareta i ispijanje hladnih kofeinskih pića na slamčice samo su neki od razloga što se sve ranije pojavljuju znakovi starenja na licu, a jedan od njih je i – čokolada!
Riječ je o šećeru koji čokolada i slični slatkiši koje rado konzumiramo sadrže, a koji dovode do procesa glikacije, koji uzrokuje nastajanje bora na licu.
Upravo je glikacija u fokusu nove beauty priče slavnog brenda NIVEA, koji je otkrio kako doskočiti tom problemu koji dobro poznaju žene koje se vole graditi kolačićem i čokoladom uz dobru knjigu, omiljenu seriju ili u vrijeme pauze kad smatraju da im je potrebno nešto utješno i fino.

Šećer, dobro je poznato, može uzrokovati kozmetičke probleme poput celulita, ali i brojna zdravstvena stanja kao što su gojaznost, dijabetes, visok krvni tlak i kardiovaskularne smetnje.
Uz sve to, potiče prijevremeno starenje lica jer uzrokuje bore i nezdrav izgled kože, a često i prištiće.
Glikacija je prirodni proces u tijelu tijekom kojeg se šećeri, posebno glukoza, vežu za proteine u koži kao što su kolagen i elastin. Ovo vezanje dovodi do stvaranja krajnjih proizvoda napredne glikacije (AGE-i) koji su molekule koje nastaju kada šećeri reagiraju s proteinima ili lipidima (mastima) u nedostatku enzima.
Laički rečeno, glikacija je proces koji dovodi do gubitka elastičnosti i pojave bora.

Glikacija vam možda zvuči nešto novo, no veže se za kemičara koji se zvao Louis-Camille Maillard i koji je 1912. godine koji zamijetio da šećer zagrijavanjem dobiva žuto-zlatnu boju. Brojni znanstvenici od tada su proučavali kako glikacija utječe na ljudsko tijelo te došli do zaključka da se može ubrojiti u jedan od glavnih uzročnika starenja.
Zdrava prehrana i smanjeni unos šećera u obliku čokolada, sokova, sladoleda i keksa svakako je neizbježan korak na putu do zdravlja tijela i mladolikog izgleda lica.
Drugi korak je redovita njega posebno dizajniranim serumom koji prodire duboko u stanice kože i kojem je zadatak “popraviti” ono što je glikacija već napravila te spriječiti nastanak novih oštećenja na koži. Fantastični NIVEA Q10 Expert Dual Action serum protiv bora s GLYCOSTOP tehnologijom naš je izbor.

Zahvaljujući GLYCOSTOP tehnologiji i najvećoj koncentraciji čistog koenzima Q10, NIVEA Q10 Expert Dual Action serum protiv bora stiže kao spas u posljednji tren – doslovno.
Ovaj moćni serum predivne baršunaste teksture toliko je moćan da djeluje i na najdublje bore te sprječava nastanak novih bora uzrokovanih procesom glikacije.

Glumac je u intervjuu za Vogue priznao da ga porazi na dodjelama nagrada pogađaju više nego što bi htio priznati.
07 studenoga 2025

Zvijezda filma It Ends With Us podnijela je dokumente u kojima navodi da joj je redatelj Justin Baldoni nanio ogromnu financijsku i reputacijsku štetu.
07 studenoga 2025

Zvijezde serije Stranger Things ponovno su zajedno zablistale na crvenom tepihu, i to usred glasina koje su posljednjih tjedana punile medije.
07 studenoga 2025

Pop-senzacija iznenadila obožavatelje novom verzijom pjesme koja već tjednima ne silazi s vrha svjetskih ljestvica.
07 studenoga 2025

U studenom Esplanadin miksolog Vjenceslav Madić – Master Kishoni spaja najbolje od oba svijeta – ručnu izradu talijanskog gelata i umjetnost miksologije, stvarajući senzacionalne kombinacije okusa koje prkose sezoni i redefiniraju užitak.
07 studenoga 2025