HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Možda želite promijeniti frizuru za večerašnji izlazak, a možda već dugo nosite šiške i ne da vam se stalno odlaziti na potkraćivanje u frizerski salon. Kako god bilo, vaše šiške zaslužuju u svakom trenu izgledati kao da su ih rezale i stilizirale ruke profesionalca, čak i kad se na taj riskantan potez odlučujete u svojoj kupaonici. Zanima vas kako ošišati šiške kod kuće? Uz ove savjete smanjit ćete vjerojatnost pogrešaka.

Kako ošišati šiške kod kuće: evo što kažu frizeri

Kako najlakše ošišati šiške? Ovisi o vrsti i stilu koji želite, no proces uvijek započinje jednako, otkrivaju stručnjaci.

PROČITAJTE: Bella Hadid opet je u centru pažnje, ovaj put zbog frizure – Poslovna punđa frizura je koju gen Z obožava

Za početak ćete odredite koliko će vam šiške biti odrezane unatrag i koju duljinu želite.

Začešljajte kosu unatrag i pustite je da padne kako biste vidjeli kako vam prirodno pada kosa kako biste znali odrediti do koje točke želite odrezati šiške.

Nemojte ići predaleko jer ćete dobiti frizuru u stilu žira, a vjerujemo da vam to nije namjera.

Također, računajte na to da se kosa podiže kad je suha – u slučaju da ste odlučili odrezati mokru kosu, no bolje bi bilo rezati šiške na suhoj kosi, ako to radite kod kuće.

Izdvojite dio koji namjeravate odrezati u šiške, a ostatak kose svežite u rep.

Začešljajte šiške prema dolje tako da zupci češlja budu okrenuti prema van. Naslonite češalj na obrvu. Ne šišajte šiške ništa kraće od mjesta gdje vam češalj dodiruje lice te pažljivo napravite rez. Ako želite šiške zavjese, podijelite šiške na tri djela i vanjska dva ošišajte malo dulje od srednjeg pramena.

Zatim počešljate šiške prema dolje i pogledajte što treba popraviti.

Nadamo se da će vam se svidjeti vaše nove šiške.

Koji stil odgovara vašem licu, pogledajte ovdje.

druge vijesti