HELLO
Dina Plevnik Zamjenica glavnog urednika / Deputy editor

Svijet poznatih i slavnih toliko je opsjednut kontroverznim Ozempicom da će radije izgubiti novac nego vratiti kilograme. Oprah Winfrey jedna je od slavnih žena koje ovih dana izgledaju vitkije no ikad prije, čak i pomalo neprirodno za svoju građu, a premda je u početku tvrdila kako je to zbog njezine upornosti i tjelovježbe, na kraju je priznala da koristi Ozempic. Oprah i Ozempic danima su bili glavna vijest po lifestyle portalima, a upravo zbog toga Oprah će odstupiti s mjesta članice uprave tvrtke Weight Watchers koja već desetljećima pomaže Amerikancima da smršave uz poseban sistem brojenja kalorija i posebno pripremljene obroke.

Oprah Winfrey mršavljenje dijeta hello magazine croatia hrvatska Oprah i Ozempic

Oprah obožava svoju novu “Ozempic figuru”INSTAGRAM: @OPRAH

Šuška se da je u 10 godina uz Weight Watchers slavna voditeljica dobila fantastičan honorar za ulogu zaštitnog lica, a premda će nastaviti surađivati s tvrtkom i davati savjete Amerikancima, neće sjediti u dvorani s ostalim članovima uprave. Pretpostavlja se da su to od nje zatražili zbog njezinog priznanja vezanog za Ozempic.

Oprah i Ozempic: zašto je toliko predana tom kontroverznom lijeku?

Ozempic je lijek osmišljen za dijabetičare, koji sada pola celebrity svijeta koristi kako bi se – prepolovili.

PROČITAJTE: OK, a kakvi su vam dugoročni planovi? Rob Lowe zabrinut zbog Ozempic manije

Oprah se tijekom cijelog života bori s kilažom, a sada kada je to lakše postići no ikad prije, ne obazire se na upozorenja liječnika već se priklanja celebrityjima koji se ne mogu nadiviti svojim novim “Ozempic figurama”.

Oprah Winfrey mršavljenje dijeta hello magazine croatia hrvatska Oprah i Ozempic

Oprah nije bila samo zaštitno lice tvrtke Weight Watchers već i član uprave s 10 posto udjela

Oprah Winfrey najavila je da će se povući iz odbora Weight Watchersa nakon što je priznala da je koristila lijekove za mršavljenje kao što su Ozempic i Wegovy.

70-godišnja voditeljica talk showa bila je u upravnom odboru Weight Watchersa od 2015., kada je stekla 10 % udjela. Međutim, otkrila je da se neće ponovno kandidirati na skupštini dioničara u svibnju, nakon što je priznala da je koristila jedan od kontroverznih lijekova za mršavljenje.

Oprah će svoj udio u tvrtki pokloniti u humanitarne svrhe

Oprah Winfrey nije komentirala kako je došlo do odluke o odstupanju iz uprave već je izjavila: “Veselim se nastavku savjetovanja i suradnji s tvrtkom Weight Watchers i glavnim direktorom Simom Sistanijem u podizanju svijesti o prepoznavanju pretilosti kao kroničnog stanja, radu na smanjenju stigme i zagovaranju jednakosti u zdravlju.”

Oprah Winfrey mršavljenje dijeta hello magazine croatia hrvatska Oprah i Ozempic

Autorica knjige “Build the Life You Want” također je otkrila da planira donirati svoje udjele u tvrtki Nacionalnom muzeju afroameričke povijesti i kulture.

Thilo Semmelbauer, predsjednik odbora Weight Watchersa, rekao je da je Winfrey bila “nadahnjujuća prisutnost i strastveni zagovornik” za sve članove tvrtke, dodajući: “Ono što znam sigurno, jako će nam nedostajati njezina prisutnost u odboru.”

Hoće li partnerstvo pod nazivom Oprah i Ozempic i dalje biti na snazi, voditeljica nije otkrila.

druge vijesti