Bezglutenska čokoladna torta Mirne Maras prava je poslastica: Evo recepta!
Prehrana bez glutena ne mora biti dosadna, a to dobro zna Mirna Maras.
20 studenoga 2024
Autorica najprodavanije kuharice obradovala je fanove receptom.
Suzy Josipović, poznata kuharica i autorica najprodavanije domaće kuharice u posljednjim godinama, “Mama zna“ u kojoj je čak 500 slanih recepata, osvojila je srca gurmana diljem Hrvatske.
Njezina strast prema kuhanju nije samo vještina, već i nasljedstvo koje vuče od obitelji, točnije od svoje majke, od koje i potječe većina njezinih ukusnih kreacija.
“Mama zna” postala je pravi kulinarski fenomen, pružajući čitateljima raznolike i ukusne recepte, te pomažući obogatiti obiteljske jelovnike. Suzy je postala nezaobilazno ime u svijetu kulinarstva, a njezina kreativnost i ljubav prema tradicionalnim receptima donose svježu perspektivu u svijetu kuhinje.
Nedavno je Suzy odlučila podijeliti s obožavateljima recept za Tortu Reforma. Ova torta čija je priprema prepuna magičnih, ali i jednostavnih sastojaka, obećava pravi kulinarski doživljaj.
View this post on Instagram
Suzy je objasnila kako se pravi Torta Reforma, a evo recepta:
“Torta Reforma (Reform) je meni, a i svim mojim ukućanima, najdraža slastica. Prva u top 10. Tko god proba, bez iznimaka, oduševi se! To je klasik, prava čvrsta postojana torta, a topi se u ustima… Jakog i intenzivnog punog okusa čokolade – prava kalorijska bomba! Kad sam je prvi put probala, ali ne u Bosni, nego u Pragu, rekla sam Sarajlijama Jovi i Goranu, vlasnicima najboljeg praškog restorana “Kogo” – moram dobit taj recept! Otišla sam u kuhinju i šarmirala kuharicu – Bosanku, naravno i evo receptić!
Recept: Torta Reforma
Krema:
Biskvit:
Krema: Pjenasto izmiksajte 15 žumanjka sa štaub šećerom. Zajedno s čokoladom stavite ih na paru i miješajte dok krema ne provrije, oko 10 minuta. Ohladite je u hladnjaku. Posebno izmiksajte putar pa ga dodajte ohlađenoj kremi iz hladnjaka i sve izmiksajte u glatku kremu.
Zagrijte pećnicu na 200C.
Biskvit: bjelanjke umutite u čvrsti snijeg. Na kraju dodajte šećer i još miksajte. Zatim dodajte orahe, prstohvat cimeta i brašno. Stavite na masni papir u kalup i pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Probodite biskvit vilicom da provjerite je li pečen – lijepi li se tijesto za vilicu. Ohlađeni biskvit okrenite, odvojite od masnog papira i prerežite na tri jednaka djela. Slažite biskvit pa ohlađenu kremu pa biskvit pa kremu. Tortu posipajte s orasima, bademima ili prelijte čokoladnom glazurom. Ohladite u hladnjaku nekoliko sati.
Također možete napraviti i okruglu tortu – smjesu za biskvit razdvojite na jedan manji (1/3) i jedan veći dio (2/3). Sipajte manju smjesu u jedan namašćen okrugli kalup ili na masni papir u kalup i ispecite jednu biskvitnu koru. Nakon toga, drugi, veći dio smjese za biskvit sipajte u drugi namašćeni kalup ili na masni papir u kalup i ispecite. Kad se biskvit malo ohladi, vodoravno ga prerežite tako da dobijete dvije kore. Slažite biskvit, filu, biskvit, filu i biskvit.”
Ova kulinarska umjetnica ne prestaje iznenađivati i inspirirati svoju publiku, a recept za Tortu Reforma samo je još jedan od razloga da fanovi budu uzbuđeni i zarone u čaroliju Suzy Josipović.
View this post on Instagram
Doživite umjetnost na Adventu u Zagrebu – galerije, izložbe i mladih umjetnika s naglaskom na žensku perspektivu i inovativni pristup!
21 studenoga 2024
Doris Pinčić otkrila recept za svoj savršen obrok za svako doba godine.
21 studenoga 2024
Fani Stipković odmara u jednoj od najpoznatijih oaza na svijetu.
21 studenoga 2024
David Shiner, jedan od najvećih klaunova svijeta, donosi nezaboravnu predstavu Komik Motion u Zagrebu, Rijeci i Sisku!
21 studenoga 2024
Ana Gruica oduševila pratitelje plesom i vježbama uz Siu: "Brutalno vojnički, samo jako!"
21 studenoga 2024