Ne možemo dočekati: Najpopularniji sladoled s ove strane Europe stiže u Zagreb!
Vijest da ćemo uskoro jesti sladoled Sisters Kurtoš u Zagrebu oduševila je brojne sladokusce koji su zbog kreativnih slastica slovenskih sestara rado posjećivali Ljubljanu. Evo što smo sve doznali!
14 studenoga 202317:00
Dina PlevnikZamjenica glavnog urednika / Deputy editor
Postoji li još sladokusac koji nije čuo za nevjerojatne sladolede Sisters Kurtoš koji nisu samo sladoled već prava mala umjetnička djela? Sladoled Sisters Kurtoš u Zagrebu će se moći pojesti uskoro, a ova vijest danas je razveselila sve fanove slastičarnice zbog koje mnogi hrle u Ljubljanu.
Uskoro: Sladoled Sisters Kurtoš u Zagrebu
Premda još nisu poznati detalji, poznato je da će Zagrepčani i svi posjetitelji glavnog grada Hrvatske uskoro imati prilike uživati u slasticama u kojima se sladoled spaja s tradicionalnim starinskim kolačem. Sladoled Sisters Kurtoš u Zagrebu će sigurno oduševiti kako stanovnike glavnog grada Hrvatske tako i turiste.
Slastičarnica pod nazivom Sisters Kurtoš, koju su prije nekoliko godina otvorile Slovenke Špela i Maša, svojim slasticama privlači turiste iz cijelog svijeta, što nije čudno u vrijeme kad se od deserta traži da bude jednako fotogeničan koliko i ukusan, a svaka slasna novotarija nagrađuje se bezbrojnim objavama i pohvalama na društvenim mrežama. Sladoled Sisters Kurtoš uistinu je nešto posebno.
Dvije mlade poduzetnice iz Slovenije napravile su nešto uistinu posebno kad su odlučile spojiti starinski kolač kurtoš, poznat i pod nazivom kolač dimnjak, koji je izuzetno popularan u Mađarskoj, s ukusnim sladoledom, a zatim sve to začiniti neodoljivim ukrasima, jestivim šljokicama i tematskim nazivima.
Od gradskih terasa u srcu Zagreba, poput Botaničkog vrta ili Tkalčićeve ulice, do lounge barova na obali u Splitu ili Dubrovniku, slavimo ga na ljetnim zabavama, vjenčanjima ili kao idealan predah na plaži, a svjedoče o tome i nasmijana lica, instagramske priče i sve češće zdravice u njegovo ime.
Ako ste mislili da ste probali sve verzije talijanskih klasika - razmislite ponovno. Ovo nisu obične lazanje, niti je ovo klasična focaccia. Ovo je dekadentna, sočna, hrskava fuzija koja miriše na nedjeljni ručak i izgleda kao san u obliku kruha. Tri sloja tijesta, bogat bešamel, moćan mesni ragu s crnim vinom i dašak parmezana za hrskavi završetak.
Rodom iz Makarske, Marko Andrijašević se nakon 15 godina provedenih u Francuskoj vratio kući i pokrenuo Marendologiju - projekt čije nas fotografije i snimke ljeta u Dalmaciji vraćaju u djetinjstvo.
U moru obaveza, mailova i sastanaka, Jelena Veljača pronašla je ono što je uistinu dragocjeno – trenutak koji traje, trenutak koji grli. Ovih dana, glavna urednica hrvatskog izdanja magazina ELLE i jedna od najprepoznatljivijih javnih intelektualki i aktivistica u regiji, pobjegla je od gradskih vrućina i uronila u nešto puno nježnije – zajednički ljetni odmor sa svojom kćeri.