HELLO
Domagoj Kukec

Novak Đoković osvojio je svoj 24. Grand Slam naslov u finalu US Opena protiv Daniila Medvedeva rezultatom 6:3, 7:6(5), 6:3. Svaka Grand Slam titula koju Novak Đoković osvoji ima povijesno značenje jer ruši rekorde po broju osvojenih najvećih teniskih turnira, a svoj 24. naslov proslavio je na poseban način.

Novak Đoković Kobe Bryant

Nakon pobjede nad ruskim tenisačem, trećim nositeljem turnira, Novak Đoković je obukao majicu na kojoj su bili likovi njega i Kobea Bryanta. Tragično preminuli NBA velikan bio je blizak prijatelj Novaka Đokovića i proveo je dio svoje karijere igrajući s brojem 24 na dresu Los Angeles Lakersa. Na majici je pisalo “Mamba zauvijek” uz njihove fotografije. Novak Đoković je poljubio Bryantov lik na majici i podigao ruke prema nebu.

Novak Đoković Kobe Bryant

Novak Đoković i Kobe Bryant bili su bliski

“Kobe mi je bio blizak prijatelj. Često smo razgovarali o pobjedničkom mentalitetu kada sam se borio s ozljedama i pokušavao se vratiti na najvišu razinu igre. Bio je jedna od osoba na koje sam se najviše mogao osloniti”, rekao je slavni tenisač, dodavši: “Uvijek je bio tu za dobronamjerne savjete i podršku. Duboko me pogodilo što se dogodilo prije nekoliko godina njemu i njegovoj kćeri. Sjetio sam se kako je nosio dres s brojem 24 i postao legenda Lakersa i svjetske košarke, pa mi se činilo da bi bilo lijepo ovako mu odati počast.”

Novak Đoković Kobe Bryant

Kobe BryantFOTO: PROFIMEDIA

Kobe Bryant je bio jedna od devet osoba koje su poginule u helikopterskoj nesreći nedaleko od Los Angelesa u siječnju 2020. godine, a zajedno s njim bila je i njegova 13-godišnja kći Gianna.

druge vijesti