Zagreb je ovih dana centar dobre zabave i najboljih zalogaja. Baš Naš festival na Bundeku ulazi u svoje završne dane i donosi tjedan prepun mirisa, okusa i glazbenih ritmova koji se ne propušta. Do 21. rujna posjetitelji imaju priliku doživjeti pravu gastronomsku avanturu koja spaja najbolje od street fooda i dobre zabave!
Već pri samom ulasku na festival, posjetitelje dočekuje miris svježih tortilja, sočnih burgera i začina koji stvaraju poseban ugođaj i pozivaju na istraživanje bogate ponude. Ovdje svatko može pronaći nešto po svom ukusu, od ljubitelja klasike do onih koji vole istraživati nove kulinarske horizonte. Meksički kutak oduševit će zaljubljenike u autentične okuse. Tacosi dolaze u tri varijante: s piletinom, junetinom ili povrćem, svaki složen tako da pruži savršeni balans svježine i bogatstva začina. Quesadille se tope u ustima, a chimichange donose poseban doživljaj u hrskavom omotu, uz nadjeve od junetine ili povrća. Točku na „i“ stavljaju churrosi, kao slatki završetak meksičke pustolovine.
Putovanje se nastavlja s azijskom ponudom. Mekani bao bunsevi dolaze u iznenađujućim kombinacijama poput lobster salate s crumbleom od lješnjaka ili pikantne piletine s wasabi majonezom. Ljubitelji azijskih delicija neće ostati ravnodušni ni uz Tuna Poke Bowl prepun svježih sastojaka ili Katsu Bowl s piletinom i bogatim katsu umakom. Tu su i gyoze, jednostavne, a neodoljive, te osvježavajući mochiji u tri varijante: pistacija, čokolada i passion fruit. Naravno, festival je nezamisliv bez burgera. Baš Naš burger ponuda spaja klasične favorite i odvažne kombinacije, od bezvremenskog cheeseburgera do raskošnog Gorg Burgera s gorgonzolom i karameliziranim lukom ili Truffle Burgera s bogatim umakom od tartufa. Ljubitelji intenzivnih okusa neće odoljeti Hot ‘n’ Juicy Burgeru, a nezaobilazan dodatak su krumpirići u raznim verzijama, od onih klasičnih do varijacija s cheddar sirom i hrskavom pancetom.
Nakon pronalaska idealnog zalogaja, lounge zone s pogledom na jezero savršene su za uživanje u opuštenoj atmosferi. Posebno se ističe Corona lounge zona, zamišljena kao idealno mjesto za druženje, razgovore i stvaranje novih uspomena uz osvježavajuće piće i zalogaje po vlastitom ukusu. Ipak, Baš Naš ne bi bio ono što jest bez dobre glazbe. Do kraja tjedna Bundekom će se širiti zarazni ritmovi DJ-eva, a vikend donosi pravu party atmosferu. U petak, 19. rujna, Bundek će postati plesni podij na otvorenom uz najveće CRO dance hitove za koje su zaslužni SennaM i E.T.
Baš Naš at The Lake traje sve do 21. rujna, a svaka večer donosi novu priliku za novi izlazak, druženje i stvaranje uspomena. Sve informacije o programu i radnom vremenu dostupne su na Facebook i Instagram stranici Baš Naš festivala.
Otkako je početkom listopada otvorila svoja vrata, Allora se nametnula kao jedno od najposjećenijih mjesta u Splitu – onih u koja se gotovo uvijek preporučuje doći s rezervacijom. Iz opuštene moderne brasserie vrlo je brzo prerasla u restoran s ozbiljnom dnevnom i večernjom ponudom, potvrđujući se kao nova adresa za sve koji vole suvremenu mediteransku kuhinju, dinamičnu atmosferu i promišljeno oblikovan gastronomski doživljaj. A ovih dana, Allora je predstavila i svoj novi večernji meni, kulinarski koncept koji dodatno učvršćuje njezinu ambiciju da spaja vrhunsku namirnicu, suvremene tehnike i jela koja ostavljaju dojam.
Advent se vratio na Kvatrić, a s njim je poznati zagrebački trg ponovno oživio te ponudio zanimljivu gastronomsku ponudu po najpovoljnijim cijenama u gradu.
U zagrebačkom NOEL-u, prvom domaćem Michelinovu restoranu, jesen je ove godine stigla u sasvim novom ruhu – hrabrija, atmosferičnija i osjetno slojevitija. Dolazak chefa Brune Vokala, „novog starog“ znalca koji se vraća na mjesto gdje je prije nekoliko godina već ostavio svoj trag, obilježio je i premijerni jesenski degustacijski meni znakovitog naziva Autumn Echo. Riječ je o kulinarskoj priči koja ne donosi samo sezonski presjek, već pravi odjek – reminiscenciju lokalnih namirnica, tehnika i okusa koje Vokal podiže na posve novu razinu.
FOOLING AROUND by Fuliranje ove godine na Oleander terasu kultnog hotela Esplanade donosi atmosferu Orient Expressa, uz vrhunski afterwork glazbeni program i najuzbudljiviju street-gourmet ponudu u gradu. ∙ Buncek u tortilji, fileki s pancetom, hrskavi losos štapići, fantastični juneći burger, kultni kremasti kroketi ovaj put s drniškim pršutom, legendarni zapečeni Esplanadini štrukli, crumble od brusnica, jabuke kuhane u bijelom vinu, kreativni vrući kokteli… Na Esplanadinoj kućici čeka vas niz poslastica koje jednostavno morate probati. ∙ Čaroliji blagdanskog ugođaja u Esplanadi teško je odoljeti – pogotovo kad se prepustite sezonskim jelovnicima u Zinfandel’su i Le Bistrou, popodnevnom čaju, božanstvenim slasticama i autorskim koktelima u Esplanade 1925 Baru. Prava mala božićna bajka u srcu Zagreba. ∙ A za doček Nove godine Esplanade priprema glamuroznu večer koja se pamti. Uz pjenušac, crveni tepih i nezaboravne sljedove delicija koje potpisuje chefica Ana Grgić Tomić te uz ritmove poznate glazbene skupine Showtime, u 2026. ulazite s puno plesnog ritma i još više dobrog raspoloženja.
Na Strossmayerovu trgu ponovno se nešto čarobno prelomi u zraku onoga trenutka kada prvi lančići lampica zasjaje među krošnjama, a toplina ljudi nadvlada hladnoću prosinačkih večeri. Fuliranje je otvoreno – i već na prvi pogled jasno je da je ovogodišnje izdanje zagrebačkog Adventa podiglo ljestvicu više. Ne samo gastronomski, ne samo glazbeno, nego atmosferom koja se ne da opisati samo riječima, nego se živi – u koraku, u mirisu, u osmijehu, u glazbenoj noti koja se prolomi između kućica.
U trenutku kada se zagrebački adventski sjaj počinje prelijevati preko ulica, jedan se prostor izdvaja svojom posebnom energijom, gotovo filmskom atmosferom koja podsjeća na glamurozne europske metropole. Oleander terasa hotela Esplanade, sinonim bezvremenske elegancije i gradske profinjenosti, ponovno je postala središtem zimskih druženja – otvoren je Fooling Around, koncept koji redefinira ideju adventa i uvodi nas u novu kulturu after work susreta.
U čarobnom ambijentu zagrebačkog Bundeka, HELLO! Magazin okupio je poznate uz blagdansku gala večeru punu vrhunske gastronomije, elegantnih okusa i nezaboravne prosinačke atmosfere.
Kada proučite kako vaš organizam funkcionira, otkrit ćete da prehrana nije tek popis stolnih navika, nego sofisticiran jezik kojim tijelo komunicira svoju vitalnost, snagu i seksualnu energiju. Za muškarca koji želi pobijediti umor, postati fizički snažniji i ponovno probuditi libido, prehrana postaje ključna arena u kojoj odlučujete hoće li vaš sustav raditi optimalno ili će se zadovoljavati osrednjim.
U svijetu mode, gdje se vizije mijenjaju brže nego se ispisuju trendovski manifesti, odlazak darija vitalea iz versacea u manje od godinu dana djeluje poput munje koja nakratko rasiječe nebo pa nestane, ostavljajući za sobom više pitanja nego odgovora. Njegov kratki mandat pretvorio se u fantastično zgusnutu priču o ambiciji, industrijskim tektonskim poremećajima, estetskim sudarima i suptilnim političkim turbulencijama koje rijetko dospiju na površinu. A ipak, svaki detalj otkriva novu perspektivu o tome kako se velika modna kuća nosi s vlastitom prošlošću i budućnošću, pogotovo u trenutku kad promjena vlasništva neminovno pomiče sve unutarnje kotačiće.
Američka voditeljica otvoreno podržala zakon koji će zabraniti korištenje društvenih mreža mladima do 16 godina i poručila da taj potez štiti djecu od ovisnosti, pornografije i gubitka socijalnih vještina.