HELLO
Domagoj Kukec

Supruga poznatog glumca Kevina Costnera, Christine Baumgartner, traži 248 000 dolara mjesečno za alimentaciju, otkrivaju sudski dokumenti usred njihovog spornog razvoda.

Financijski zahtjev otkriven je u sudskim dokumentima koje su nedavno podnijeli odvjetnici bivše dizajnerice torbica Christine Baumgartner, a zahtjev je naveden pod nazivom “ukupno 248 000 dolara za troje djece”.

supruga Kevina Costnera

Kevin Costner i suprugaFOTO: PROFIMEDIA

U podnesku, Christine Baumgartner (49), navodi da je ta brojka “manja od iznosa potrebnog da se djeca održe u njihovom uobičajenom načinu života” i traži da Kevin Costner (68) plati 100% školarine u privatnoj školi, izvannastavne i sportske aktivnosti te troškove zdravstvene skrbi za njihovo troje djece: Caydena (16), Hayesa (14) i Grace (13).

U zahtjevu podnesenom u petak Vrhovnom sudu Kalifornije, nije naveden zahtjev za uzdržavanje bivše supružnice.

Uz alimentaciju, supruga Kevina Costnera traži novac i za privatnu školu

U dokumentima je Kevinov prihod u 2022. naveden u iznosu od 19 517 0641 dolara, a troškovi njihove obitelji, ne uključujući poreze, navedeni su u iznosu od 6 645 285 dolara. Neto prihod za obitelj, nakon svih troškova i poreza, bio je 7 595 520 dolara. Neki od navedenih troškova uključuju redovita putovanja na Karibe, Havaje i u Aspen, te redovito ugošćavanje prijatelja i poznanika, za koje su potrebni ugostitelji i kuhari. Osim toga, održavanje njihovih nekoliko velikih nekretnina stoji oko 2 milijuna dolara godišnje.

U sudskim dokumentima koje su prethodno podnijeli Costnerovi odvjetnici, on je naveo da je prema njihovom predbračnom ugovoru, Christine imala rok od trideset dana da napusti zajedničku kuću u vlasništvu Kevina Costnera nakon podnošenja zahtjeva za razvod. Budući da je podnijela zahtjev 1. svibnja, taj rok je prošao, no ona je još uvijek na imanju. Vrijednost te nekretnine procijenjena je na 145 milijuna dolara.

Prema dokumentima, Kevin Costner pristaje plaćati 38 000 dolara mjesečno za alimentaciju uz “100% određenih troškova povezanih s djecom, uključujući poduku u privatnoj školi, knjige, uniforme, školske izlete, sportove, kampove i druge dogovorene izvannastavne aktivnosti ”, kao i zdravstveno osiguranje, nenadoknađene medicinske troškove i troškove terapije za njihovu djecu.

Osim toga, Kevin Costner pristaje dati 30 000 dolara mjesečno za iznajmljivanje druge kuće za Christine, kao i predujam od 10 000 dolara za pomoć u troškovima selidbe. Također navodi da joj je dopušteno koristiti osoblje na njegovom posjedu koje će joj pomoći oko selidbe.

Glumčevi sudski dokumenti također pokazuju da je Kevin Costner već platio Christine Baumgartner milijun dolara, kako je bilo predviđeno predbračnim ugovorom.

Supruga Kevina Costnera razvela se zbog nepomirljivih razlika

Predstavnik glumca potvrdio je za časopis “PEOPLE” 2. svibnja da se on i njegova supruga, s kojom je bio 18 godina, rastaju nakon što je ona podnijela zahtjev za razvod. Christine je kao datum rastave navela 11. travnja, a kao razlog je navela nepomirljive razlike.

U svom odgovoru podnesenom kasnije, Kevin Costner tražio je zajedničko skrbništvo i također naveo nepomirljive razlike.

Glumčev pravni tim navodi i da “sukladno uvjetima iz paragrafa 9.A. predbračnog ugovora stranaka, tužitelj treba napustiti odvojene stambene objekte tuženika.”

U prošlomjesečnoj izjavi, Costnerov predstavnik rekao je: “S velikom tugom su se pojavile okolnosti izvan njegove kontrole koje su dovele do toga da g. Costner mora sudjelovati u tužbi za razvod braka.”

Izvor je tada za “PEOPLE” rekao da razvod nije bio Costnerova ideja: “Nije to bilo nešto što je on želio ili tražio. Da je mogao promijeniti situaciju, učinio bi to.”

Obiteljski izvor za “PEOPLE” naveo je i da je prijava njegove supruge “bila neugodno iznenađenje”, no i da glumac “nije bio šokiran” razvojem događaja.

“To nije bilo nešto što je on želio, međutim, znao je da je Christine nesretna”, navodi izvor.

“Tijekom snimanja, Kevin Costner često nije bio blizu obitelji”, navodi izvor.

“Njegovo odsustvo joj je jako teško palo”, rekao je izvor. “Christine ne želi da se on uključi u još jedan projekt. Bio je opsjednut snimanjem “Horizona” od prošle godine. Christine nije bila sretna zbog toga”, zaključuje izvor.

Par se vjenčao u rujnu 2004. Osim Caydena, Hayesa i Grace, Kevin Costner je također otac četvero starije djece iz prijašnjih veza: Annie, Lily, Joea i Liama.

 

 

druge vijesti