Marko Petrić jedan je od onih glumaca koje ne možete ne primijetiti – kako na kazališnim daskama, tako i na malim ekranima. Šarmantan, smiren i autentičan, uloga mu nikada nije samo posao. Publika ga je zavoljela kroz razne serije i filmove, no ono što privatno zrači iz njega još je snažnije – toplina doma, duboka posvećenost i jednostavna radost življenja.
U braku je s plesačicom Tinom Walme, s kojom uskoro očekuje svoje prvo dijete. Njihova nježna ljubavna priča, ispunjena zajedničkim vrijednostima, umjetnošću i zdravim načinom života, osjeti se u svemu – pa tako i u kolačićima koje zajedno pripremaju za mirna jutra i tople večeri kod kuće.
Upravo je Marko na svom profilu podijelio recept za domaće zdrave kolačiće zbog kojih vam – kako i sam kaže – “neće biti žao što ste pojeli dva, tri… ili pet komada više”. Jer kad su sastojci zdravi, a okus bogat, tijelo i duša vam zahvaljuju.
Marko Petrić recept: domaći guilt-free kolačići
Sastojci:
Brašnasta baza
U prvoj posudi uz pomoć miksera napravite “brašno” od sljedećih sastojaka:
- 1 šalica zobi,
- šaka lješnjaka,
- šaka badema,
- prstohvat chia sjemenki,
- 2 mjerice whey proteina (okus po izboru).
Sve sastojke dobro sameljite dok ne dobijete finu, mrvičastu teksturu poput brašna.
Pire baza
U drugoj posudi spojite:
- 2 i pol velike žlice maslaca od kikirikija,
- 2 zrele banane,
- 3 žlice meda.
Uz pomoć vilice ili štapnog miksera sjedinite sve sastojke dok ne dobijete kremastu, glatku masu.
Finalni koraci
Spojite pire s brašnastom bazom i miješajte dok ne dobijete kompaktnu, blago ljepljivu masu. Smjesu prebacite na papir za pečenje i ravnomjerno rasporedite po plehu – debljina neka bude oko 1 cm.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 °C, otprilike 10 minuta.